Vejrudsigten sagde vind fra syd og sydøst. Alligevel valgte vi at gå til Kyrckbacken, som vi anduvede i en byge med vind og regn. Der var mange ledige pladser, men ingen i læ for vinden.
Efter en hurtig rundtur besluttede vi at sejle ud af havnen. En halv time senere anduvede vi Norreborg, der ligger på nordsiden af øen og i læ ved sydlig og sydøstlig vind.
Vi var den eneste gæstebåd i havnen, nød roen, fuglenes sang og solnedgangen.
Den næste dag gik vi på stien langs vandet i det fine vejr, der nu begyndte at minde om sommer.
Vi passerede husene med de velholdte haver, campingpladsen, hvor der annonceredes med Fatöl, kaffe med fika og hamburgara, nåede fyret på øens nordøstlige spids og gik videre til øens tredje havn i Backviken, hvor vi holdt pause på en cafe.
Videre op ad den stejle bakke og ind på øens midte til Tycho Brahes Uranienborg.
Tycho Brahe, hvis danske navn er Thyge Ottesen Brahe, blev født i Skåne i 1546 og døde i Prag i 1601.
Han er kendt som astronom og hans arbejder bliver anset som grundlaget for Johan Keplers bevis for, at jorden kredser om solen. Dengang blev astronomi og astrologi anset som én videnskab og Tycho Brahe fandt gennem astronomiske beregninger frem til at 32 af årets dage bringer ulykke – det vi i dag kalder en Tycho Brahes dag, hvor man bør afholde sig fra væsentlige gøremål.
Hans søster Sophie Brahe var også en dygtig matematiker og bistod med forskningen på observstoriet – dog i det skjulte fordi man den gang mente, at kvinders hjerner tog skade af at arbejde med matematik.
I 1576 overlod den danske konge Frederik II Hven til Tycho Brahe, som opførte observatoriet Stjerneborg, slottet Uranienborg, en papirmølle og et bogtrykkeri, der gjorde det muligt at publicerere de videnskabelige resultater.
Tycho Brahe var en hård herre og var hadet af den lokale befolkning. I 1597 måtte han forlade øen og slog sig ned i Prag.
Der er mange myter om årsagen til hans død. En at han døde af forgiftning af det bly han havde i næsen, en anden at han under en middag holdt sin vand så længe at urinblæren eksploderede, en tredje at han døde af en urinvejsinfektion og en fjerde at Kepler forgiftede ham.
Søsteren Sophie flyttede til Helsingør, hvor hun døde i 1643 – 87 år gammel, hvilket må have været en meget høj alder efter den tids målestok
Da vi kom tilbage til Norreborg Havn var der kommet flere gæstebåde og vi fik endnu en fin aften.
Næste dag sejlede vi til Rungsted, spiste frokost på båden, gik tur på promenaden og sejlede hjem sidst på eftermiddagen