Spring til indhold

To seksere

Vi havde tilbragt over 14 dage i Maastricht, da vi onsdag formiddag  sagde farvel til havnefogden og forlod marinaen.  Da vi kom ud på Maas drejede vi til venstre og fortsatte vores sejlads sydpå mod Middelhavet.

Efter 10 minutters sejlads nåede vi til slusen Lanaye, der ligger på den belgiske side af  grænsen til Holland.

Det var her vi sidste år måtte vente 3 timer uden at kunne få kontakt med slusevagten. 

Da vi kom tættere på slusen gik porten op og en stor flodlægte sejlede ud. Da lyset skiftede til grønt sejlede vi ind i det 225m lange slusekammer og fortøjrede ved en flydepullert. Kort efter lukkede sluseporten. Vi blev hævet 14m og sejlede ind i Belgien uden at have udvekslet så meget som et enkelt ord med slusevagten.

Der  er meget industri på denne del af Meuse, som Maas kaldes på fransk. I efteråret gav det et noget trist indtryk, men i foråret så det noget lysere ud. Måske fordi vi nu vidste, at der ventede et flot naturlandskab længere oppe ad floden.

Ved slusen efter Liege mødte vi den første fritidsbåd. Et tysk ægtepar i en motorbåd. De havde købt båden i Holland og var igang med den næsten 1.000km lange sejlads til hjemhavnen i Tyskland.

De havde ventet ved slusen i over en time. Konen, der var perfekt i fransk, havde kaldt slusevagten på VHFen adskillige gange og var  frustreret over, at der ikke kom noget svar.

– Bonjour ecluse d’Ivoz-Ramet, comment ça va ? , kaldte vi på vores VHF. Fuldstændig som vi havde hørt de seje skippere på flodlægterne starte opkaldet. Sådan nærmest lidt for sjov fortsatte vi   – nous pouvons naviguer dans l’ecluse ?

Det var ikke til at sige hvem af os der var mest overraskede,  da der knitrede et svar tilbage på kanalen.

At vi havde afluret de seje flodskipperes jargon var desværre ikke ensbetydende med, at vi forstod svaret fra slusevagten.

Heldigvis havde den fransk kyndige  tyske dame lyttet med på kanalen.  Svaret var, fortalte hun lidt slukøret,   at vi kunne sejle ind i slusekammeret om 5 minutter.

Vores held med at få kontakt med slusevagten var ifølge den tyske dame et klart eksempel på kønsdiskriminering.

Om hun havde ret eller om vores kald blev besvaret  fordi slusevagten ikke gad diskutere rimeligheden af, at han samlede fritidsfartøjerne, eller at opkaldet skal indledes med flodskippernes jargon eller noget helt fjerde fandt vi ikke ud af.

Men næste dag da vi lidt over middag nåede den første sluse efter Statte gentog episoden sig – lige bortset fra at det tyske par her havde ventet i næsten 2 timer uden at kunne få kontakt med slusevagten.

Senere den dag nåede vi til Namur. Det var der vi måtte vende om sidste år. 

I morgen forlader vi Namur og sejler sydpå. Lige nu føles det som når man i ludo har slået to seksere,  er rykket ud til den befriende start og kan starte rejsen mod mål.

ps

Vi er gået i gang med at lede efter et sted at bo i København og omegn fra midten af juli til start af september. Gode ideer og tips, sågar lejligheder eller lign. er meget velkomne.

 

Tak for du læste beretningen 

Vi elsker at høre fra læsere.

Hilsen, kommentar eller spørgsmål?

Fyr løs

…alt er velkomment

Abonner på kommentarer
Send mig en mail
guest
10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
bodil
bodil
16. april 2017 22:18

God vind til jer to.

Svante Svanhof
Svante Svanhof
17. april 2017 8:20

Man drejer sgu da ikke til venstre i en båd 🙂 Fortsat god tur alligevel.

Michael Westen-Jensen
17. april 2017 13:36

Kaptajn Carlsen fortæller sørøverhistorier 🙂 Tak for det 🙂

Jørgen Ølund
Jørgen Ølund
17. april 2017 14:27

Nina har en airb&b i Århusgade tænker I kunne få den til rimelig pris hvis I booker så lang tid, det vil også lette hende for arbejde med skiftende gæster.

Marianne og Mikkel
Marianne og Mikkel
18. april 2017 15:42

Det går jo fantastisk, men vi er alligevel lidt bekymrede, for det ser ud til, at I sejler videre fra Namur fire dag før planlagt. Husk nu at tage den med ro, og nyde de fantastiske omgivelser. Ved en nærlæsning af planen, ser det nemlig ud til at det vil være muligt at støde til i Chalon sur Saune eller Macon eller deromkring og så tage turen med ned af Saune til Lyon. Men så må I ikke haste sådan afsted.
Fortsat god tur, vi ser frem til at møde jer dernede.

Du er velkommen til at dele 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
10
0
Skriv din hilsen her ... x
()
x

Tag med

Vi laver en beretning eller film en gang imellem. 

Du er velkommen til at læse og se de nye her på sitet.

Du kan også abonnere. Så får du en mail, når der er en ny. 

Bare rolig. Abonnementet er gratis. Du får kun en mail, når der er en ny beretning eller film. Din mailadresse bliver ikke givet til andre og du kan altid opsige dit abonnement.

Tag med

Vi laver en beretning eller film en gang imellem. 

Du er altid velkommen til at læse og se de nye her på sitet.

Du kan også abonnere. Så får du en mail, når der er en ny. 

Bare rolig. Abonnementet er gratis. Du får kun en mail, når der er en ny beretning eller film. Din mailadresse bliver ikke givet til andre og du kan altid opsige dit abonnement.

Det er ikke særlig nemt at betale Tepai afgiften online. Den officielle manual blev sidst opdateret i maj 2019. Siden er der lavet en del ændringer.

Her er, hvad der virkede den 16. August 2022 og den 15. Maj 2023

Start med at ansøge på https://www1.aade.gr/aadeapps2/etepai/

Du kan checke om din ansøgning er godkendt ved gå til forsiden (Der hvor du startede)

Din nye ansøgning står nu nederst på listen. Scroll til højre. I den sidste kolonne står nu´New´.

Efter et par minutter (nogen gange et par timer) får du en mail med to vedhæftede filer. Den ene ‘Application form´ er din ansøgning. Den anden ´ePavorolo´er dine betalingsoplysninger. Tag et print af den sidste og tag den med på et posthus eller i bank, hvis du helst vil betale din Tepai dér. 

Hvis du ikke gider bruge din tid på at finde et posthus eller en bank og stå i kø et par timer, kan du betale online.

Log ind i din netbank. 

Udfyld nu betalingsanmodningen sådan

Beløbsmodtager

IBAN:

GR1201000230000000481090510

Navn :

International Authority for Public Revenue (AADE)

Adresse :

Sina 2-4

By og Postnummer :

106 72 Athens

Meddelelse til beløbsmodtager 

Den 20 cifrede ´Administrative fee code` som du finder i filen ePavorolo. Det er vigtigt at du ikke indsætter andet end de 20 cifre.

Beløbsmodtagers bankforbindelse

Bankens Bankkode :

BNGRGRAA

Husk at angive, at du vil betale i EURO.

Betaling gennemføres kl 15.00 CET.

Log efter en time eller to ind på https://www1.aade.gr/aadeapps2/etepai/

Nederst til højre står nu ‘Paid’.

…Voila

Du kan gemme filen i Pdf format. Vis den så på din mobiltelefon, tablet eller PC, hvis du skal dokumentere, at du har betalt din TEPAI. Du kan selvfølgelig også lave et print af den.

P.S.

Hvis du af en eller anden årsag ikke modtager en mail med ansøgning og betalingsoplysning eller får din betaling retur, kan du forsøge at gennemføre betalingen med koden, der begynder med RF og efterfølges af 23 cifre.

Den står  webformularen i kolonnen til venstre for kolonnen, hvor der står ‘New’.