Spring til indhold

Oranje

Vi forlod Nijmegen over middag og begav os ud på floden Maas (på fransk Meuse). Den udspringer i Frankrig og løber blandt andet gennem Verdun i Frankrig, Namur og Liege i Belgien og Maastricht og Nijmegen i Holland. Efter 925km munder den ud i Nordsøen. 

Maas har et snoet løb, meget lidt strøm, og er bredere end kanalerne i Tyskland.

Søer med god vanddybde, hyggelige havne, restauranter, campingpladser, strand, skov og et rigt fugleliv støder op til floden. 

Langs floden er marker og enge med græssende køer. En gang imellem passerede vi en by med kirke, hotel, restaurant, huse med fine haver og af og til en kabelfærge, der bandt byen sammen over floden.

To gange overnattede vi i havne i tilstødende søer. Skønt at nyde naturen, stilheden og den afslappede sensommer stemning i havnen. Den  tredje dag nåede vi til byen Roermond. 

Vi sejlede ind i bunden af den ret store havn, hvor pænt store sejlbåde med master lå fortøjet. Bådene sejler på den tilstødende sø og har også adgang til Nordsøen med masten på. 

Byen Roermond er  en mindre og meget hyggelig by. Der er en ældre bydel med en stor katolsk  katedral og en fin gammel bro over en mindre kanal , der går gennem byen. Butikker og restauranter er blandet med de mange gamle velbevarede bygninger.  

Der er et outlet med 150 butikker med over 200 designs  –  det største i Benelux.  Det var lavet som en meget smuk mindre by med lave bygninger i flotte farver. 

Næste dag sejlede vi videre til Maastricht. Vi gik gennem  5 sluser. De tre første store, men med  flydepullerter, der gør slusearbejdet let. Den fjerde var åben for gennemsejling. Den sidste var lille og indgang  til havnen ‘t Bressi, der ligger  i Maastricht centrum.  

Vi kom een time efter slusen var lukket og ringede uden de store forhåbninger til slusemesteren. Til vores overraskelse blev opkaldet besvaret. Vi blev lukket ind af en engelsk talende kvindelig slusemester, der havde tilbragt sin barndoms ferie i Danmark – det eneste fremmede land hun havde holdt ferie i. 

 

Tak for du læste beretningen 

Vi elsker at høre fra læsere.

Hilsen, kommentar eller spørgsmål?

Fyr løs

…alt er velkomment

Abonner på kommentarer
Send mig en mail
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Michael Westen-Jensen
2. oktober 2016 15:30

Herligt og tydeligvis sundt for både krop og Sjæl 🙂

Thue
Thue
3. oktober 2016 18:34

Hej Pia & Carl, det er flot at i er kommet så langt!
Kender Holland lidt – det er fladt som en pandekage og lugter ofte af gylle.
Og så har hollænderne flere speed-kameraer end noget andet land jeg kender – men vel ikke på de floder og kanaler i sejler på. Men i Amsterdam har de skam speed-kameraer på mange af byens kanaler.
Fortsat god tur – vi glæder os til næste blog-indlæg fra jer

Du er velkommen til at dele 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
3
0
Skriv din hilsen her ... x
()
x

Tag med

Vi laver en beretning eller film en gang imellem. 

Du er velkommen til at læse og se de nye her på sitet.

Du kan også abonnere. Så får du en mail, når der er en ny. 

Bare rolig. Abonnementet er gratis. Du får kun en mail, når der er en ny beretning eller film. Din mailadresse bliver ikke givet til andre og du kan altid opsige dit abonnement.

Tag med

Vi laver en beretning eller film en gang imellem. 

Du er altid velkommen til at læse og se de nye her på sitet.

Du kan også abonnere. Så får du en mail, når der er en ny. 

Bare rolig. Abonnementet er gratis. Du får kun en mail, når der er en ny beretning eller film. Din mailadresse bliver ikke givet til andre og du kan altid opsige dit abonnement.

Det er ikke særlig nemt at betale Tepai afgiften online. Den officielle manual blev sidst opdateret i maj 2019. Siden er der lavet en del ændringer.

Her er, hvad der virkede den 16. August 2022 og den 15. Maj 2023

Start med at ansøge på https://www1.aade.gr/aadeapps2/etepai/

Du kan checke om din ansøgning er godkendt ved gå til forsiden (Der hvor du startede)

Din nye ansøgning står nu nederst på listen. Scroll til højre. I den sidste kolonne står nu´New´.

Efter et par minutter (nogen gange et par timer) får du en mail med to vedhæftede filer. Den ene ‘Application form´ er din ansøgning. Den anden ´ePavorolo´er dine betalingsoplysninger. Tag et print af den sidste og tag den med på et posthus eller i bank, hvis du helst vil betale din Tepai dér. 

Hvis du ikke gider bruge din tid på at finde et posthus eller en bank og stå i kø et par timer, kan du betale online.

Log ind i din netbank. 

Udfyld nu betalingsanmodningen sådan

Beløbsmodtager

IBAN:

GR1201000230000000481090510

Navn :

International Authority for Public Revenue (AADE)

Adresse :

Sina 2-4

By og Postnummer :

106 72 Athens

Meddelelse til beløbsmodtager 

Den 20 cifrede ´Administrative fee code` som du finder i filen ePavorolo. Det er vigtigt at du ikke indsætter andet end de 20 cifre.

Beløbsmodtagers bankforbindelse

Bankens Bankkode :

BNGRGRAA

Husk at angive, at du vil betale i EURO.

Betaling gennemføres kl 15.00 CET.

Log efter en time eller to ind på https://www1.aade.gr/aadeapps2/etepai/

Nederst til højre står nu ‘Paid’.

…Voila

Du kan gemme filen i Pdf format. Vis den så på din mobiltelefon, tablet eller PC, hvis du skal dokumentere, at du har betalt din TEPAI. Du kan selvfølgelig også lave et print af den.

P.S.

Hvis du af en eller anden årsag ikke modtager en mail med ansøgning og betalingsoplysning eller får din betaling retur, kan du forsøge at gennemføre betalingen med koden, der begynder med RF og efterfølges af 23 cifre.

Den står  webformularen i kolonnen til venstre for kolonnen, hvor der står ‘New’.