Nykøbing Falster

Læsetid : < 1 minute

Søndag eftermiddag fik vi besøg af Svante. Han havde læst vores blog,  havde et ærinde i området og benyttede lejligheden til at lægge vejen forbi. Dejlig overraskelse at få besøg på turen og smadderhyggeligt at mødes igen.

Søndag aften blev det tordenvejr.  Da det sluttede gik vinden (som forudsagt) i vest. Vi lå stadig med stævnen mod øst. Nu blev det så vores tur til at få ødelagt nattesøvnen af småbølger, der blev klappet mod låringen af den kraftige vestenvind. 

Sidst på eftermiddagen kom solen frem. Det blev varmere,  vinden tog af og lige pludselig var vi tilbage i sommerstemningen.

Vejrudsigten sagde vinden tirsdag ville friske til over over 10m/s om eftermiddag. Vi besluttede derfor at tage af sted først på formiddagen.

Det blæste godt,  da vi gik under den gamle Storestrømsbro og i et par timer “bankede vi pæle ” mod de krappe bølger og den modgående strøm.

Da vi nåede en bøje syd for Femø ændrede vi kursen med næsten 90  grader og styrede direkte ned mod Guldborg Sund. Nu fik  vi vind, bølger og strøm med os, satte lidt sejl og følte at vi næsten fløj afsted.

Lidt før Guldbergsund broen kaldte vi brovagten på VHFen og bad ham åbne broen.

– Ikke noget problem, svarede han og tilføjede, vi er skam da tilbage fra sommerferien.

Kort tid efter gled vi i ensom majestæt gennem den åbnede bro og ind i Guldborg Sund, hvor vi nød stilheden og den flotte natur.

Sidst på eftermiddagen anduvede vi  havnen i Nykøbing Falster og fandt nemt en god plads.

Klik og hils

(Det er mere velkomment end du tror)

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
carlagerMikkel Recent comment authors
  Abonner på kommentarer  
Send mig en mail
Mikkel
Guest
Mikkel

Dejligt at se, hvorledes I langsomt nærmer jer det Europæiske kontinent. Vi glæder os til at følge den videre færd, og se når riggen bliver pillet af. Fortsat god tur