Spring til indhold

Klargøring

Sidste forår havde båden ligget i vandet i 2 år, før vi tog den på land for at rense og smøre bunden, polere fribordet og skifte zinksanoder.

Bunden var den gang så begroet at det var tydeligt, at vi fremover måtte lave det arbejde hvert år.

Mandag middag blev Heron trukket på land. Bunden blev renset med en højtryksspuler. Sidst på eftermiddagen blev Heron taget af specialvognen og klodset op med 3 stålbukke i hver side.

Resten af dagen vaskede jeg fribordet med ferskvand, skrabede forsigtigt løs bundmaling af med en spartel, skruede bovpropellen af og rensede den for en kraftig begroning af ruer.

Tirsdag købte jeg oxalsyre i Matas, blandede det med 4 dele ferskvand, smurte med en svamp  blandingen på fribordet, lod det sidde i 15 minutter og vaskede det af med ferskvand. De brune og gule plamager forsvandt og fribordet fremstod nu skinnende hvidt.

Dernæst satte jeg dæktape på vandlinjen og smurte bunden med bundmaling med en hundedyr malerrulle (125 kr) med meget korte hår. Malerrullen var alle pengene værd, fordi den undlod at trække flager af gammel maling af, når bunden blev smurt. Til  sidst smurte jeg også bovpropellen med bundmaling.

Onsdag eftersmurte jeg bunden på udsatte steder, smurte bovpropellen endnu en gang, tog dæktapen af, tørrede styrbords fribord med en klud vredet i en blanding af ferskvand og citronsyre (9:1), polerede hele styrbords fribord med Dulon 14 og polerede  til sidst 1/3 af styrbords fribord med Dulon I og II.

Torsdag færdiggjorde  jeg poleringen med Dulon I og II, gav hele bagbords fribord samme behandling som styrbords side havde fået og sluttede ud på aftenen af med at udskifte zinksanoderne og genmontere bovpropellen.

Fredag nåede polerede jeg skruen med en stålbørste på en boremaskine inden båden blev sat i vandet over middag.

Da Heron var kommet i vandet, var det første jeg gjorde at aktivere bovpropellen – nu flyttede stævnen sig. Derefter sejlede jeg ud af havnen og målte at farten var forøget med over 15%.

Når man som os er tursejlere er det jo egentlig bedøvende ligegyldigt, hvor stærkt vi sejler.

… Men hvor er det dog fedt at være den, der indhenter fremfor at være den, der bliver indhentet.

 

Tak for du læste beretningen 

Vi elsker at høre fra læsere.

Hilsen, kommentar eller spørgsmål?

Fyr løs

…alt er velkomment

Abonner på kommentarer
Send mig en mail
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Du er velkommen til at dele 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
Skriv din hilsen her ... x
()
x

Vi laver en beretning eller film en gang imellem. 

Abonnér og få de nye direkte i din indbakke.

Abonnér

Bare rolig. Abonnementet er gratis. Du får kun en mail, når der er en ny beretning eller film. Din mailadresse bliver ikke givet til andre og du kan altid opsige dit abonnement.

Vi laver en beretning eller film en gang imellem. 

Abonnér og få de nye direkte i din indbakke. 

Abonnér

Bare rolig. Abonnementet er gratis. Du får kun en mail, når der er en ny beretning eller film. Din mailadresse bliver ikke givet til andre og du kan altid opsige dit abonnement.

Det er ikke særlig nemt at betale Tepai afgiften online. Den officielle manual blev sidst opdateret i maj 2019. Siden er der lavet en del ændringer.

Her er, hvad der virkede den 16. August 2022 og den 15. Maj 2023

Start med at ansøge på https://www1.aade.gr/aadeapps2/etepai/

Du kan checke om din ansøgning er godkendt ved gå til forsiden (Der hvor du startede)

Din nye ansøgning står nu nederst på listen. Scroll til højre. I den sidste kolonne står nu´New´.

Efter et par minutter (nogen gange et par timer) får du en mail med to vedhæftede filer. Den ene ‘Application form´ er din ansøgning. Den anden ´ePavorolo´er dine betalingsoplysninger. Tag et print af den sidste og tag den med på et posthus eller i bank, hvis du helst vil betale din Tepai dér. 

Hvis du ikke gider bruge din tid på at finde et posthus eller en bank og stå i kø et par timer, kan du betale online.

Log ind i din netbank. 

Udfyld nu betalingsanmodningen sådan

Beløbsmodtager

IBAN:

GR1201000230000000481090510

Navn :

International Authority for Public Revenue (AADE)

Adresse :

Sina 2-4

By og Postnummer :

106 72 Athens

Meddelelse til beløbsmodtager 

Den 20 cifrede ´Administrative fee code` som du finder i filen ePavorolo. Det er vigtigt at du ikke indsætter andet end de 20 cifre.

Beløbsmodtagers bankforbindelse

Bankens Bankkode :

BNGRGRAA

Husk at angive, at du vil betale i EURO.

Betaling gennemføres kl 15.00 CET.

Log efter en time eller to ind på https://www1.aade.gr/aadeapps2/etepai/

Nederst til højre står nu ‘Paid’.

…Voila

Du kan gemme filen i Pdf format. Vis den så på din mobiltelefon, tablet eller PC, hvis du skal dokumentere, at du har betalt din TEPAI. Du kan selvfølgelig også lave et print af den.

P.S.

Hvis du af en eller anden årsag ikke modtager en mail med ansøgning og betalingsoplysning eller får din betaling retur, kan du forsøge at gennemføre betalingen med koden, der begynder med RF og efterfølges af 23 cifre.

Den står  webformularen i kolonnen til venstre for kolonnen, hvor der står ‘New’.