Spring til indhold

Klar, parat …

Der er kommet liv i Marinaen i Maastricht.

Om aftenen er der lys i stadig flere både. Om dagen bliver der gjort rent,  motorer startes op for første gang efter vinteren, nogen sejler en lille tur, andre kommer tilbage fra vinterpladsen og andre igen sidder bare på båden og nyder foråret.

Vi har været i Marinaen i snart 14 dage. Tiden er nærmest fløjet afsted. Vi har ordnet en masse småting, fundet os tilrette på båden og gjort os klar til at fortsætte sejladsen mod Middelhavet.

Vi er blevet venner med naboen. Et belgisk ægtepar, som tilhører den meget lille gruppe af tysktalende belgiere. Forrige søndag havde de besøg af et vennepar og inviterede os ombord til kaffe og belgisk kage.

Onsdag i sidste uge begav  vi os om eftermiddagen 15nm (28km) nordpå til Guido Willems Jachtservice. Skønt at være på vandet igen. Vi var fremme lidt før solnedgang, lagde til ved værftets bro og talte lidt med Guido, som bad os blive på båden til næste morgen

– Otherwise  the alarm will go, sagde han samtidig med at han fægtede med armene for at illustrere, hvilket postyr der ville blive.

Vi satte vækkeuret til kl. 6.15 og næste  morgen kl. 7.00 var vi og Heron parate til at komme på land,

Der var ikke tegn på liv inde på pladsen

Mystisk

Vi turde ikke gå ind på kontoret af hensyn til alarmen. Et hurtigt opslag på værftets hjemmeside forklarede mysteriet – Guiodo åbnede først kl. 8.00.

Dejligt at få en time mere specielt på den tid af døgnet.

Lidt over kl. 9 blev Heron løftet ud af vandet af den store kran og forsigtigt sat på stilladset på kajen.

Guido gik i gang med at udskifte pakningen til stævnrøret. Imens rensede vi fribordet med ferskvand tilsat lidt oxalsyre og vaskede bunden ren for begroning med en svaber.

Efter et par timer var vi færdige. Da Guido havde udskiftet pakningen,  talt i mobiltelefon et par gange, været inde på kontoret med en engelsk kunde, fået sin formiddagskaffe, spist frokost og gået tur med sin hund blev Heron sat i vandet igen.

Vi sejlede de 15nm tilbage til Marinaen i Maastricht og nød undervejs at farten var øget med næsten 1knob (15%) efter at bunden var blevet renset.

Foran os ligger en strækning på 675nm (1.250km) og 225 sluser. Den regner vi med at tage fat på om ikke så længe.

 

Tak for du læste beretningen 

Vi elsker at høre fra læsere.

Hilsen, kommentar eller spørgsmål?

Fyr løs

…alt er velkomment

Abonner på kommentarer
Send mig en mail
guest
10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mikkel
Mikkel
10. april 2017 10:51

Kære Pia og Carl
Dejligt at læse, at I hygger jer og båden er klar til afgang.
Så vidt vi kunne se ud af jeres foreløbige sejlplan, ser det ud til, at I allerede er i Marseille, når vi har tænkt at påmønstre nogle dage omkring den 25. maj. Så for vores skyld må I godt tage den lidt med ro, så vi kan opleve noget kanalsejlads. Men mon ikke det kommer helt af sig selv, når I snart kommer i gennem de smukkeste landskaber i Ardennerne og det nordlige Frankrig.
God tur
Kh Marianne og Mikkel

Jørgen
Jørgen
10. april 2017 13:15

Alt lyder til at være som det skal, dejligt.
Kram herfra

Thue
Thue
10. april 2017 14:12

Jamen så er der jo bare tilbage at ønske jer en god tur sydpå! Forhåbentligt er der ingen ”franskere” der har spærret kanalen denne gang! 🙂

Michael Westen-Jensen
Michael Westen-Jensen
10. april 2017 14:20

Ude er godt, og hjemme er bedst, men I er jo både “Ude og Hjemme” på samme tid, så det må jo være allerbedst, jeg glæder mig til at læse mere fra Middelhavet 🙂

Lars Klüver
Lars Klüver
16. april 2017 17:42

God tur til jer begge – det bliver en smuk tur. I må komme forbi Lyon om det så er Saone eller Rhone i sejler af.. Har været der mange gange, så der vil jeg næsten kunne se jer for mig 🙂

Du er velkommen til at dele 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
10
0
Skriv din hilsen her ... x
()
x

Vi laver en beretning eller film en gang imellem. 

Abonnér og få de nye direkte i din indbakke.

Abonnér

Bare rolig. Abonnementet er gratis. Du får kun en mail, når der er en ny beretning eller film. Din mailadresse bliver ikke givet til andre og du kan altid opsige dit abonnement.

Vi laver en beretning eller film en gang imellem. 

Abonnér og få de nye direkte i din indbakke. 

Abonnér

Bare rolig. Abonnementet er gratis. Du får kun en mail, når der er en ny beretning eller film. Din mailadresse bliver ikke givet til andre og du kan altid opsige dit abonnement.

Det er ikke særlig nemt at betale Tepai afgiften online. Den officielle manual blev sidst opdateret i maj 2019. Siden er der lavet en del ændringer.

Her er, hvad der virkede den 16. August 2022 og den 15. Maj 2023

Start med at ansøge på https://www1.aade.gr/aadeapps2/etepai/

Du kan checke om din ansøgning er godkendt ved gå til forsiden (Der hvor du startede)

Din nye ansøgning står nu nederst på listen. Scroll til højre. I den sidste kolonne står nu´New´.

Efter et par minutter (nogen gange et par timer) får du en mail med to vedhæftede filer. Den ene ‘Application form´ er din ansøgning. Den anden ´ePavorolo´er dine betalingsoplysninger. Tag et print af den sidste og tag den med på et posthus eller i bank, hvis du helst vil betale din Tepai dér. 

Hvis du ikke gider bruge din tid på at finde et posthus eller en bank og stå i kø et par timer, kan du betale online.

Log ind i din netbank. 

Udfyld nu betalingsanmodningen sådan

Beløbsmodtager

IBAN:

GR1201000230000000481090510

Navn :

International Authority for Public Revenue (AADE)

Adresse :

Sina 2-4

By og Postnummer :

106 72 Athens

Meddelelse til beløbsmodtager 

Den 20 cifrede ´Administrative fee code` som du finder i filen ePavorolo. Det er vigtigt at du ikke indsætter andet end de 20 cifre.

Beløbsmodtagers bankforbindelse

Bankens Bankkode :

BNGRGRAA

Husk at angive, at du vil betale i EURO.

Betaling gennemføres kl 15.00 CET.

Log efter en time eller to ind på https://www1.aade.gr/aadeapps2/etepai/

Nederst til højre står nu ‘Paid’.

…Voila

Du kan gemme filen i Pdf format. Vis den så på din mobiltelefon, tablet eller PC, hvis du skal dokumentere, at du har betalt din TEPAI. Du kan selvfølgelig også lave et print af den.

P.S.

Hvis du af en eller anden årsag ikke modtager en mail med ansøgning og betalingsoplysning eller får din betaling retur, kan du forsøge at gennemføre betalingen med koden, der begynder med RF og efterfølges af 23 cifre.

Den står  webformularen i kolonnen til venstre for kolonnen, hvor der står ‘New’.