Spring til indhold

Hjemløse

Turen fra Maastricht til Alicante i Spanien forløb helt uproblematisk. Efter 2 timers flyvetid  steg vi lidt  over midnat ud af flyet  til 25 grader. En behagelig kontrast til Maastrichts 9  grader.

Vi tog en taxa til hotellet  i Bonalba, der ligger 20mins bilkørsel nord for Alicante.

Vi  var blevet opgraderet til en 2-værelses lejlighed med balkon med udsigt over Middelhavet, bjergene og en stor swimmingpool med tropelandskab.  Køkkenet var for længst lukket og den sene aftensmad  bestod af kiks, chips og chokolader, som vi trak i en automat i hotellets kælder.  Dertil drak vi en god Cava, der stod i en iskøler i vores 2- værelses lejlighed. Da vi næste morgen gik ned for at spise morgenmad så vi på  et skilt at poolen var lukket.  Den venlige pige  i receptionen forklarede at det skyldtes det var vinter.

what – vinter med temperaturer på mellem 22 og 28 grader

Nå, men heldigvis skulle skiltet ikke  tages for bogstaveligt   – der blev badet alligevel.

no hay  problema

Vi tog ind til den nærmeste by San Juan og gik  tur på strandpromenaden og i byen.

Langs stranden var en stor del af butikker og restauranter lukket ned for vinteren … !!

Efter 3 dage tog vi til Alicante, hvor Emilie havde booket et hotelværelse til os.

Alicante er Spaniens 8. største byområde og har med over 300.000 indbyggere alle storbyens faciliteter. Det menes at området har været beboet siden 8.000 f.kr.  Til  den nyere historie hører blandt andet  at det var herfra de sidste republikanerne i marts 1939  blev fordrevet fra Spanien af Franco regimet.

Der er en meget smuk og velbevaret gammel bydel, grundlagt af fønikerne 325 f.kr, og turistfælder – også om vinteren.

Vi havde værelset i 3 dage, og opgaven at finde et permanent sted at bo de næste par måneder.

Under boligjagten fik vi lejlighed til at gå rundt i byen, tjekke områder ud, bade i Middelhavet og poolen  på hotellet og  spise på små listige steder

På kajen på havnen stod Pirates of Carribean og Brazil – 2 af bådene fra et Volvo Ocean Race. De tilhørte  et museum for den prestigefyldte  kapsejlads jorden rundt.   Den 22. Oktober 2017  går starten på den 18. udgave af Volvo Ocean Race  – også denne gang fra Alicante.

Det kunne være sjovt at sejle til Alicante og opleve starten fra egen båd.

På homeaway.com fandt vi  4 interessante lejligheder. Da vi sendte en booking forespørgsel fik vi kun svar fra een. Havde vi fejltolket hvor nemt det var at finde en bolig ? Vi aftalte straks tid til besigtigelse to dage senere.

I mellemtiden besøgte vi en lokal ejendomsmægler.

Betjeningen blev overgivet til Saray – en gudesmuk og 15 år yngre klon af Gloria fra Netflixserien Modern  Family. Her gik det straks meget bedre. Hun havde nemlig flere lejligheder –  alle til en fornuftig pris – og fremviste straks én få minutters gang væk. Lejligheden var god, men nu havde vi fået mod på at se, hvad der ellers var på markedet.

Næste formiddag mødtes vi med  Rosario – udlejeren af lejligheden vi havde fundet på HomeAway.com – der havde taget sin søn Jaime med som tolk. Lejligheden var fin, men meget lille. Nok ikke det sted vi ville tilbringe de næste par måneder. Vi lejede den 1 uge med mulighed for forlængelse, hentede bagagen på hotellet og flyttede ind.

Et par timer senere ringede  Jaime. Hans mor havde også en lejlighed i første række til strand og marina. Den var lige netop blev ledig som følge af et afbud.

– Måske det var noget for os?

Lidt senere bankede  Rosario  på døren. Hun kørte os 30 minutter nordpå, viste os lejligheden og kørte os derefter ad kystvejen tilbage til Alicante.

Næste formidddag mødtes vi kl. 11 med Saray, der viste os endnu en lejlighed.

Vi havde nu 4 lejligheder på hånden.

Vi besluttede os for den første – en lækker lejlighed på 90m2 i byens centrum.

Tror ikke vi nogen sinde har boet så mange steder på så kort tid,

 

Tak for du læste beretningen 

Vi elsker at høre fra læsere.

Hilsen, kommentar eller spørgsmål?

Fyr løs

…alt er velkomment

Abonner på kommentarer
Send mig en mail
guest
8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Thue
Thue
28. oktober 2016 10:44

Med en mægler a’la Gloria fra Modern Family så havde jeg nok sagt ja til mindst alle fire lejligheder 🙂

Pia Irene Rose
Pia Irene Rose
28. oktober 2016 14:39

Det må være skønt at få forlænget sommeren. Det kunne jeg godt bruge. Kom fra Australiens forår 22-25 grader og landede i Kastrup til regn og rusk og ganske få plusgrader. Lagde mig omgående med influenza. Var formentlig blevet smittet i Australien, man bliver ustandselig kysset og krammet, og Hannah har fortalt, at mange af dem har lagt sig. Startede et tegnsprogsholdet onsdag. Svært med feber og jetlag, men det gik. Hav det godt og nyd det.
Kh Pia Rose.

Juddi Gjerløv
Juddi Gjerløv
28. oktober 2016 19:04

Det er en rigtig dejlig fortælling fra det virkelig liv og jeg ønsker jer en dejlig oplevelse

Svante Svanhof
Svante Svanhof
29. oktober 2016 8:56

Hej Kallemand og frue, jeg tror at ham, der står og sælger avisen på Dianalund Torv, vil misunde jer jeres hjemløshed, men sådan er der jo så meget. Og så må jeg sige at jeg er mere imponeret over Vendee Globe end af Volvo Ocean Race. Vendee Globe starter iøvrigt om en uge fra Les Sable d’Olonne på den franske vestkyst. Vendee Globe er singlehand rundt om jorden i et stræk, og ikke i etaper som Volvo Ocean Race. Båd størrelsen er ca. den samme, 60 fods sejlmaskiner, der går over 20 knob på bidevind. God “vinter” i det spanske.… Read more »

Du er velkommen til at dele 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
8
0
Skriv din hilsen her ... x
()
x

Vi laver en beretning eller film en gang imellem. 

Abonnér og få de nye direkte i din indbakke.

Abonnér

Bare rolig. Abonnementet er gratis. Du får kun en mail, når der er en ny beretning eller film. Din mailadresse bliver ikke givet til andre og du kan altid opsige dit abonnement.

Vi laver en beretning eller film en gang imellem. 

Abonnér og få de nye direkte i din indbakke. 

Abonnér

Bare rolig. Abonnementet er gratis. Du får kun en mail, når der er en ny beretning eller film. Din mailadresse bliver ikke givet til andre og du kan altid opsige dit abonnement.

Det er ikke særlig nemt at betale Tepai afgiften online. Den officielle manual blev sidst opdateret i maj 2019. Siden er der lavet en del ændringer.

Her er, hvad der virkede den 16. August 2022 og den 15. Maj 2023

Start med at ansøge på https://www1.aade.gr/aadeapps2/etepai/

Du kan checke om din ansøgning er godkendt ved gå til forsiden (Der hvor du startede)

Din nye ansøgning står nu nederst på listen. Scroll til højre. I den sidste kolonne står nu´New´.

Efter et par minutter (nogen gange et par timer) får du en mail med to vedhæftede filer. Den ene ‘Application form´ er din ansøgning. Den anden ´ePavorolo´er dine betalingsoplysninger. Tag et print af den sidste og tag den med på et posthus eller i bank, hvis du helst vil betale din Tepai dér. 

Hvis du ikke gider bruge din tid på at finde et posthus eller en bank og stå i kø et par timer, kan du betale online.

Log ind i din netbank. 

Udfyld nu betalingsanmodningen sådan

Beløbsmodtager

IBAN:

GR1201000230000000481090510

Navn :

International Authority for Public Revenue (AADE)

Adresse :

Sina 2-4

By og Postnummer :

106 72 Athens

Meddelelse til beløbsmodtager 

Den 20 cifrede ´Administrative fee code` som du finder i filen ePavorolo. Det er vigtigt at du ikke indsætter andet end de 20 cifre.

Beløbsmodtagers bankforbindelse

Bankens Bankkode :

BNGRGRAA

Husk at angive, at du vil betale i EURO.

Betaling gennemføres kl 15.00 CET.

Log efter en time eller to ind på https://www1.aade.gr/aadeapps2/etepai/

Nederst til højre står nu ‘Paid’.

…Voila

Du kan gemme filen i Pdf format. Vis den så på din mobiltelefon, tablet eller PC, hvis du skal dokumentere, at du har betalt din TEPAI. Du kan selvfølgelig også lave et print af den.

P.S.

Hvis du af en eller anden årsag ikke modtager en mail med ansøgning og betalingsoplysning eller får din betaling retur, kan du forsøge at gennemføre betalingen med koden, der begynder med RF og efterfølges af 23 cifre.

Den står  webformularen i kolonnen til venstre for kolonnen, hvor der står ‘New’.