Spring til indhold

Godt Nytår

Siden starten af december har vi haft besøg fra Danmark. Først af et vennepar, så Pias søster, niece og hendes 2 små børn og til sidst Niklas & Olivia og Daniel & Emilie, som vi fejrede jul sammen med.

Dejligt at ses igen efter 3 måneder, tale dansk, vise byen frem og få nye oplevelser med familie og venner.

Der er meget at se i Alicante.

Vi har vist vores gæster El Castillio, hvorfra der er et vidt  udsyn over byen, havet og bjergene,  El Barrio med de  små hvide huse og stræder, madmarkedet Mercado Central, det arkæologiske museum, lystbådehavnen, Esplanaden med de glatte små farvede fliser  i et buet mønster, katedralen, stranden,  cafe – og forretningslivet og stemningen i byen.

Julen i Spanien er mindre hektisk end i Danmark. Måske det skyldes den er mindre kommerciel. De fleste gaver bliver nemlig givet Hellig 3 Konger den 6. Januar, 

Vi havde besluttet at lave lidt om på vores tradition og havde erstattet årets julegaver med oplevelser.

Første oplevelse var julemiddag  på en af de få restauranter, der havde åbent juleaften. Derfra gik vi til San Nicolás katedralen og deltog i midnatsmessen   – La Misa Del Gallo (på dansk Hanens Messe). Traditionen med midnats messe er næsten 1.600 år gammel og har fået sit noget besynderlige navn fordi det siges, at den eneste gang hanen har galet ved midnat, var den nat Jesus blev født. Messen varede 1 time og sluttede med nadver. Herefter blev  en dukke, der symboliserede  Jesus barnet taget fra julekrybben og givet til biskoppen. Han holdt dukken i sine arme, mens vi messegængere gik forbi og kyssede symbolet på Jesusbarnet.

Anden oplevelse var julefrokost på Els Vents, der ligger i lystbådehavnen.

Tredje oplevelse blev indledt med en biltur til byen Montanejos. Her springer kilden Fuente de Baños. Vandet siges at sikre evig ungdom og skønhed på grund  af et rigt indehold af mange forskellige mineraler. Det siges også at det var ønsket om evig ungdom og  skønhed, der fik maurerkongen Abu-Zayd til at bringe sit harem hertil i 1.300 tallet.

Det var koldt oppe i bjergene og selvom vandet i kilden året rundt er 25 grader krævede det en del overvindelse at klæde om til badetøj og vade ud i det klare vand.

Efter 1/2 time steg vi ligeså unge og smukke op af vandet som vi var steget i det, tørrede os, tog tøj på  og kørte til Valencia.

Ved katedralen mødte vi Miguel, som Niklas havde aftalt møde med på www.freewalkingtours.com.

Han gav os en 2 1/2 times guidet tur rundt i Valencias gamle bydel.

Viste os udgravninger fra romertiden, fortalte om håndværkernes tegn i stenene i den store katedral, symbolikken i det spanske flag, uddrivelsen af jøder, muslimer og moriscoer (muslimer tvangskonverteret til kristendom), inkvisitionen, borgerkrigen, diktaturet under Franco, nyere spanske historie, politik og meget meget mere.

Sidste oplevelse indledtes med morgenmad på AC Hotel og dernæst besøg til Las Salinas de Torrevieja – en sø med samme saltindhold som det Døde Hav. Saltet i søen udtørrer luften og skaber et behageligt klima, der er gavnligt for mennesker,  der lider af psoreasis, gigt og lungesygdomme. Klimaet er så godt at WHO har udpeget området som et af de sundeste steder i verden at opholde sig.  (Hvordan det så end må være opgjort)

Vandet i søen er lyserødt. Det skyldes forekomsten  af halobakterien. Den findes i meget salte omgivelser, vurderes at have eksisteret i 3,5 milliarder år og forekommer muligvis også på Mars.

Nytårsaften fejrede vi alene.

Vi badede fra stranden om dagen, hørte dronningens nytårstale, mens solen gik ned over Alicante, spiste een vindrue for hver af rådhusklokkernes 12 slag som traditionen byder at gøre i Spanien og ønskede hinanden et godt nytår efter et begivenhedsrigt og meget anderledes år.

Rigtig  godt  nytår til dig der har fulgt med os på bloggen.

 

Tak for du læste beretningen 

Vi elsker at høre fra læsere.

Hilsen, kommentar eller spørgsmål?

Fyr løs

…alt er velkomment

Abonner på kommentarer
Send mig en mail
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
michael Westen-Jensen
michael Westen-Jensen
7. januar 2017 12:51

Jeg synes, det lyder som et dejligt liv, mens vi andre går og pissefryser oppe i det høje Nord 🙂

Martina
Martina
7. januar 2017 17:32

Hej Carl og Pia! It seems that you really enjoy life in Spain – good to hear that you had so many guests in Alicante. ??

We’re looking forward to a trip to sunny Lanzarote during February in order to escape from the grey and rainy weather in Germany.

When will you go back on board? How is Pia doing healthwise?

Take care, Martina

Du er velkommen til at dele 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
3
0
Skriv din hilsen her ... x
()
x

Tag med

Vi laver en beretning eller film en gang imellem. 

Du er velkommen til at læse og se de nye her på sitet.

Du kan også abonnere. Så får du en mail, når der er en ny. 

Bare rolig. Abonnementet er gratis. Du får kun en mail, når der er en ny beretning eller film. Din mailadresse bliver ikke givet til andre og du kan altid opsige dit abonnement.

Tag med

Vi laver en beretning eller film en gang imellem. 

Du er altid velkommen til at læse og se de nye her på sitet.

Du kan også abonnere. Så får du en mail, når der er en ny. 

Bare rolig. Abonnementet er gratis. Du får kun en mail, når der er en ny beretning eller film. Din mailadresse bliver ikke givet til andre og du kan altid opsige dit abonnement.

Det er ikke særlig nemt at betale Tepai afgiften online. Den officielle manual blev sidst opdateret i maj 2019. Siden er der lavet en del ændringer.

Her er, hvad der virkede den 16. August 2022 og den 15. Maj 2023

Start med at ansøge på https://www1.aade.gr/aadeapps2/etepai/

Du kan checke om din ansøgning er godkendt ved gå til forsiden (Der hvor du startede)

Din nye ansøgning står nu nederst på listen. Scroll til højre. I den sidste kolonne står nu´New´.

Efter et par minutter (nogen gange et par timer) får du en mail med to vedhæftede filer. Den ene ‘Application form´ er din ansøgning. Den anden ´ePavorolo´er dine betalingsoplysninger. Tag et print af den sidste og tag den med på et posthus eller i bank, hvis du helst vil betale din Tepai dér. 

Hvis du ikke gider bruge din tid på at finde et posthus eller en bank og stå i kø et par timer, kan du betale online.

Log ind i din netbank. 

Udfyld nu betalingsanmodningen sådan

Beløbsmodtager

IBAN:

GR1201000230000000481090510

Navn :

International Authority for Public Revenue (AADE)

Adresse :

Sina 2-4

By og Postnummer :

106 72 Athens

Meddelelse til beløbsmodtager 

Den 20 cifrede ´Administrative fee code` som du finder i filen ePavorolo. Det er vigtigt at du ikke indsætter andet end de 20 cifre.

Beløbsmodtagers bankforbindelse

Bankens Bankkode :

BNGRGRAA

Husk at angive, at du vil betale i EURO.

Betaling gennemføres kl 15.00 CET.

Log efter en time eller to ind på https://www1.aade.gr/aadeapps2/etepai/

Nederst til højre står nu ‘Paid’.

…Voila

Du kan gemme filen i Pdf format. Vis den så på din mobiltelefon, tablet eller PC, hvis du skal dokumentere, at du har betalt din TEPAI. Du kan selvfølgelig også lave et print af den.

P.S.

Hvis du af en eller anden årsag ikke modtager en mail med ansøgning og betalingsoplysning eller får din betaling retur, kan du forsøge at gennemføre betalingen med koden, der begynder med RF og efterfølges af 23 cifre.

Den står  webformularen i kolonnen til venstre for kolonnen, hvor der står ‘New’.