Vi glæder os til at høre fra dig

 
 
 
 
 
* Obligatorisk
.
Lisbeth Lisbeth wrote on 7. July 2020 at 10:19
Tak for at tage os andre med på jeres drømme... vi drømmer med og nyder jeres beretninger.
Vi er selv klar til at tage turen i 2022, og er godt i gang med forbedredelserne ( og opsparingen) Vil I dele lidt om det økonomiske i at sejle rundt i Middelhavet ..., hvad koster det typisk at ligge i en havn i Italien og Grækenland? Synes det er svært at blive klog på hvad en havne plads koster, finder priser fra 20-100 Euro på nettet ...Måske der bare er denne variation i priserne..?
Håber I snart for mulighed for at fortsætte drømmen. Glæder mig til nye beretninger
Kh Lisbeth
carlager
Tak for de pæne ord.

Spændende at I er igang med at planlægge en tur. (I kan roligt glæde Jer)

For os har havnepengene udgjort en pæn del af udgifterne ved at sejle i Middelhavet.

MEN

når det så er sagt (eller rettere skrevet), skal det tilføjes at vi som danskere også sejler som danskere. Det vil sige at vi går i havn hver aften. Mange andre ligger for anker. Nogle kun for at proviantere og bunkre vand og diesel for derefter at tilbringe natten for anker. Andre går i havn måske et par gange om ugen og tilbringer resten af ugen for anker.

Priserne varierer fra land til land, fra havn til havn, men også inden for året.

Af de tre lande vi har besøgt var det dyreste Italien. Grækenland det billigste, mens Frankrig var lidt billigere end Italien.

Et lille indtryk af prisvariationen :

I Porto Rotondo på det Nordøstlige Sardinen koster en havneplads for Heron € 218 per døgn i August (Ja du læste rigtigt). € 142 i Juli, € 65 i Juni og September € 35 i Maj, € 18 i april og € 8 fra Oktober til Marts.

Typisk ligger prisen i Italien på omkring € 60 - 90 per døgn i højsæsonen og lidt lavere i Frankrig.

I Grækenland er prisen € 20- 25 per døgn i de kommunale havne og €50- 60 per døgn i de private (her er så også en super komfort).

Vi anbefaler at downloade appen "NAVILY". Her kan I indtaste data på Jeres båd og få oplyst havnepengene per døgn i de fleste havne i Frankrig og Italien og nogen enkelte i Grækenland. I kan også (gratis) booke en plads, hvilket godt kan være nødvendigt i højsæsonen. Appen har også en udmærket oversigt over ankerpladser og brugerkommentarer og vejrudsigter (vind og bølger) for den enkelte plads.

Havnepengene i kanalerne er lave. Typisk € 8-12 per døgn. Men man kan også ligge gratis på en rasteplads, som der findes mange af i Tyskland, Holland, Belgien og Frankrig.

Håber dette besvarer dit spørgsmål. Du er selvsagt velkommen til at spørge om mere.

Hilsen

Carl & Pia