Vi glæder os til at høre fra dig

 
 
 
 
 
* Obligatorisk
.
27 entries.
Ole Steen Frederiksen Ole Steen Frederiksen wrote on 6. September 2021 at 12:15
Kære Carl og Pia,
Tak for beretningen. Jeg sad i spænding til det sidste, om I denne gang skulle være så heldige, at Heron var i orden og klar til efterårets sejlads. Beroliget ønsker jeg jer god vind og tur til Athen.
Hilsen
Ole
carlager
Hej Ole,

Tak for din hilsen. Jo gensynet med Heron gik skam da over al forventning. Sådan kan langtursejlads altså også være 🙂
Birger Jansen Birger Jansen wrote on 29. March 2021 at 7:35
Tak for dejlig beretning. Vi har købt en Columbie 451 ds på Samos. Starter på en tur til Gibraltar d 1 july med en jordomsejling for øje. Har i ind- og deklareret i hvert EULand eller ved i hvordan det foregår ?
Vi ønsker jer begge god vind i 2021 og glæder os til godt nyt igen.
Dbh Birger og karen
carlager
Hej Birger,

Til lykke med Jeres nye båd. Det er en dejlig båd, som I sikkert vil blive glade for.

Der skal ikke foretages særlige ind- og uddeklareringer når man som EU borger anløber et andet EU-land.

Grækenland er specielt. Her pålægges lystsejlere (uanset nationalitet) en afgift for at sejle i Græske farvande. Afgiften kaldes Tepai og skal betales for den periode båden anvendes i græsk farvand. Tages den på land skal der ikke svares afgift og lægges den op i en marina skal der heller ikke betales afgift. I sidste tilfælde deponeres bådens papirer hos det lokale havnepoliti.

Der er skrevet meget om hvor besværligt det er at betale Tepai. Men afgiften kan også betales online. Det er en hel del nemmere. (hvis altså man gør det rigtigt). Vi har brugt masser af tid på at finde ud af, hvorfor betalingen ikke gik igennem, Omsider fandt vi løsningen. Den kan du se her Klik her...
Allan Vestergaard Allan Vestergaard wrote on 22. February 2021 at 18:25
Hej begge,
Så fik jeg endelig opdateret mig helt på Jeres fine beretning(er) - godt I er i
god behold - og vildt hvad I oplever 🙂
Her i Farum er vi fortsat i luxus-fængsel...
Kh
Allan&Markela
carlager
Hej Allan,

Hyggeligt at høre fra dig. Vi har været ´groundet´ i Danmark siden Oktober og håber at verden vender tilbage til (en ny?) normal om ikke så længe. Endnu ved vi ikke hvornår vi kommer tilbage til Grækenland. En del kunne tyde på at det først bliver en gang i August. Ku´være hyggeligt at mødes inden
Steen Frederiksen Steen Frederiksen wrote on 21. October 2020 at 7:42
Hej tak for beretning, men det fremgår ikke hvor båden stod på land.
Vi er netop på vej til Aktio Preveza for at se til vores båd, bare en smuttur.
Steen
carlager
Hej Steen,

Tak for din mail. Du kan være helt rolig. Heron stod på land på en plads på fastlandet over for Korfu. Vi er selv netop kommet på land hos Aktio Marina.

Det er svært at gardere sig mod et indbrud, som det vi var udsat for og når det sker bør man vel (med rette) kunne forvente opbakning fra den virksomhed man har betalt penge for at opbevare sin båd (også selvom de ikke er ansvarlige for skader og tyveri på båden).

Jeg er ret sikker på at Aktio Marina ville have grebet sagen anderledes an, hvis det var her indbruddet var sket.

Heron står i øvrigt på lane 8
Klaus Klaus wrote on 20. October 2020 at 19:40
Hej Carl og Pia,

Jeg har også en Oceanis 36cc og ligger i spanien. Jeg er på Instagram med lidt billeder fra min tur.
https://www.instagram.com/sv.utopia/

Lad os få kaffe hvis/når vi engang er i samme område.

🙏
Klaus
carlager
Hej Klaus,

Tak for din besked.

Jamen lad os da endelig mødes, når vi måtte få mulighed for det.

Hvor længe bliver du i Spanien ?
Lisbeth Lisbeth wrote on 7. July 2020 at 10:19
Tak for at tage os andre med på jeres drømme... vi drømmer med og nyder jeres beretninger.
Vi er selv klar til at tage turen i 2022, og er godt i gang med forbedredelserne ( og opsparingen) Vil I dele lidt om det økonomiske i at sejle rundt i Middelhavet ..., hvad koster det typisk at ligge i en havn i Italien og Grækenland? Synes det er svært at blive klog på hvad en havne plads koster, finder priser fra 20-100 Euro på nettet ...Måske der bare er denne variation i priserne..?
Håber I snart for mulighed for at fortsætte drømmen. Glæder mig til nye beretninger
Kh Lisbeth
carlager
Tak for de pæne ord.

Spændende at I er igang med at planlægge en tur. (I kan roligt glæde Jer)

For os har havnepengene udgjort en pæn del af udgifterne ved at sejle i Middelhavet.

MEN

når det så er sagt (eller rettere skrevet), skal det tilføjes at vi som danskere også sejler som danskere. Det vil sige at vi går i havn hver aften. Mange andre ligger for anker. Nogle kun for at proviantere og bunkre vand og diesel for derefter at tilbringe natten for anker. Andre går i havn måske et par gange om ugen og tilbringer resten af ugen for anker.

Priserne varierer fra land til land, fra havn til havn, men også inden for året.

Af de tre lande vi har besøgt var det dyreste Italien. Grækenland det billigste, mens Frankrig var lidt billigere end Italien.

Et lille indtryk af prisvariationen :

I Porto Rotondo på det Nordøstlige Sardinen koster en havneplads for Heron € 218 per døgn i August (Ja du læste rigtigt). € 142 i Juli, € 65 i Juni og September € 35 i Maj, € 18 i april og € 8 fra Oktober til Marts.

Typisk ligger prisen i Italien på omkring € 60 - 90 per døgn i højsæsonen og lidt lavere i Frankrig.

I Grækenland er prisen € 20- 25 per døgn i de kommunale havne og €50- 60 per døgn i de private (her er så også en super komfort).

Vi anbefaler at downloade appen "NAVILY". Her kan I indtaste data på Jeres båd og få oplyst havnepengene per døgn i de fleste havne i Frankrig og Italien og nogen enkelte i Grækenland. I kan også (gratis) booke en plads, hvilket godt kan være nødvendigt i højsæsonen. Appen har også en udmærket oversigt over ankerpladser og brugerkommentarer og vejrudsigter (vind og bølger) for den enkelte plads.

Havnepengene i kanalerne er lave. Typisk € 8-12 per døgn. Men man kan også ligge gratis på en rasteplads, som der findes mange af i Tyskland, Holland, Belgien og Frankrig.

Håber dette besvarer dit spørgsmål. Du er selvsagt velkommen til at spørge om mere.

Hilsen

Carl & Pia
Peter Brinch Peter Brinch wrote on 18. December 2019 at 9:22
Hej Heron!

Vi er en familie på 4 som på 3. år sejler i Middelhavet. Lige pt ligger vi i Spanien. Til foråret sejler vi tilbage mod Italien og videre til Grækenland. Når efteråret sætter ind, er planen at landsætte båden (Hallberg Rassy Monsun 31). Jeg har fulgt lidt med i jeres rejse og kan se i stod på land på Corfu.

Var det en god og sikker oplevelse for jeres båd, og hvilke priser arbejder de med på værftet?

Ser frem til at høre fra jer.
Hilsen hele besætningen på S/Y Libra
carlager
Hej Peter,

Vi er på land hos Cara Yachts i den lille by Plataria. Den ligger på fastlandet et par og tyve sømil sydøst for Gouvia Marina. Vi er fire danske både, der står på land der i denne vinter. Værftet lejer en kran til optagningen og står selv for transport fra kajen til bådpladsen (ca. 200 meter) og opbevaring på bådpladsen. Der anvendes en Parklev trailer til transport og PARKUP EVO (stålstativer) til opbevaring. Pladserne (der er to) er overvågede. Vi betaler 12.500 kr. alt inklusive (dvs. optagning, søsætning og pladsleje) frem til oktober 2020. Værftet ejes og drives af en Irer (Mike), som får hjælp til det administrative af sin datter Niahm.

Vi var vældig glade for Gouvia Marina på Korfu. Men overvintringen kostede her 10.000 kr mere end hos Cara Yachts. Til gengæld er det så lidt mere besværligt at komme til og fra Plataria og der er heller ikke så gode service-og reparationsværksteder som i Gouvia Marina. (Det er virkelig godt her)

... alt i alt føler vi os komfortable med at have efterladt vores hjem hos Cara Yachts i Plataria
Christian Christian wrote on 1. November 2019 at 17:48
Hei, artig å lese deres beretning om seilas fra Sicilia til Corfu. Fra Messina stredet til Corfu omtrent samme rute som vi gikk i vår.
Vi har nå lagt vår båt Bijou i opplag ved Action Marina ved Preveza og kom hjem i går. Jeg stareter neste sesong i slutten av april og vil seile et par uker ved de Ioniske øyer før vi setter kurs tilbake til Italia. VI har seilt i Cykladene i høst, men jeg må si at Ioniske øyer er mer tiltrekkende. Når skal dere tilbake til båten?
carlager
Hej Christian.

Vi kom hjem sidste torsdag , Heron er på land i Plataria. Det ligger på fastlandet godt 20sm sydøst for Korfu. Vi glæder os allerede til næste sæson (der er koldt vådt og tåget her i Danmark).

I 2020 bliver vi i Grækenland og sejler langsomt rundt om Peloponnes.

Vi ved endnu ikke helt hvornår vi starter, men mon ikke vi får mulighed for at mødes?

Virker din AIS ?
Thomas Rønnow Thomas Rønnow wrote on 28. September 2019 at 20:56
Hej. Vi mødtes i poolen i Gouvia i sidste uge.

Håber I her det godt. Er I stadig dernede? Hvis ja, så kunne jeg godt bruge jeres hjælp. Vil I ringe / skrive til mig på 22943318.

Mvh. Thomas
carlager
Hej Thomas,

Jo vi er her skam da stadig.

Ringer til dig lidt senere i dag
Else Lyhne Else Lyhne wrote on 7. August 2019 at 14:14
Hejsa.

Vi sejler i båden Thistle og er på vej til Middelhavet, som vi når inden september. Vi så jeres forslag om vinterhavne fra sidste år og fandt ind på jeres hjemmeside - dejlige beretninger, der helt sikkert skal læses.

Nå men vi er på jagt efter en vinterhavn og kan se at I har været i Menton. Vi bor ombord og er derfor interesseret i at der er liv i andre både (gerne langturssejlere som os men ikke nødvendigvis). Er det tilfældet i Menton eller har I andre/bedre bud.

Vores egen blog kan findes her, skulle I være interesserede ?
https://www.lyhne-viesmose.dk/category/rejser-og-ture/mar-middel/
carlager
Vi overvintrerede i den nye havn i Menton i vinteren 2017/18, men boede ikke selv på båden. 'Live-aboard community' var ikke stort iflg havnekontoret omkring 50 mennesker fordelt på et ukendt antal både. Det så dog ikke ud til, at alle 50 var der på een gang. Der var ikke meget liv ved den lange beton pier vi lå ved. Det virkede, som om der var lidt mere liv på bådene ved stikbroerne. Insister derfor på at få en plads dér hvis I vil overvintre i Menton.

Den nye havn hvor vi lå har fine faciliteter, men er urolig i sydvestlig vind. Vi fik revet en klampe ud af skroget, da byen blev ramt af en 10 års storm fra sydvest for andet år i træk. Se vores video [url Se vores video ....

Vi syntes vældig godt om byen. Her er liv hele året rundt. Julen var meget stemningsfuld og der er ikke langt til Nice, hvorfra der er mange og billige afgange til København.

Vi var også meget glade for Cannes (den gamle havn) men her var vi for sent ude med at søge om en vinterplads.

Loano i Italien kunne også være en mulig overvintringshavn for Jer. Havnen er næsten helt ny, er meget bedre beskyttet end Menton og har nogle af de flotteste toilet- og badefaciliter vi har set.( De var nu også fine i Menton ) Jeg ved ikke hvor meget liv der er i byen og havnen om vinteren.

I Lavandou og Sanary-sur-Mer klagde beboerne selv over at alt for meget lukkede ned om vinteren. Det er nu ellers hyggelige byer.

I kan i øvrigt downloade appen Navily. Har kan I reservere plads og læse anmeldelser af de fleste havne i Middelhavet.

Heikel’s pilotbøger og de franske havnelodser har vi også haft glæde af
Cato Cato wrote on 29. July 2019 at 21:37
Hei
Jeg følger deres reise men finner ikke lesebrev siden Korsika.
carlager
Hyggeligt at du har lyst til at følge os. Der er flere måder at finde de næste beretninger på. Den nemmeste er nok at klikke i "næste " nederst i højre hjørne i den enkelte beretning.

Du kan også gå til siden "Beretninger". Her er oversigt over samtlige beretninger. Beretningerne fra Korsika finder du under fanen "Menton til Porto Rotondo"

Lad mig gerne vide om det løser dit problem
Lars Klüver Lars Klüver wrote on 18. May 2019 at 17:13
Hej Pia og Carl. Så fik jeg set 13. afsnit og forstår nu at båden har overvintret på Sardinien. Det var nogle skønne billeder - både fra søsiden, men også fra alle de små hyggelige byer, hvor i har siddet og kunnet nyde den gode italienske mad og deres ligeså gode vine. I må jo så fortsat have en god tur, med noge fede oplevelser.
Og så må jeg sige at du er skrap til at redigere dine videooptagelser. De er virkelig meget professionelle.
Rigtig mange hilsner til jer begge
Lars
Camilla Holm Camilla Holm wrote on 2. August 2018 at 22:56
Hej Pia og Carl.
Ja, så kom vi selv afsted. Tak for info om mastetransport, det gik som smurt? Vi er nu ved Cassis, med planer om at sejle til Italien for at finde en vinterhavn. Vi håber at i får god vind og mange gode oplevelser. Hvis i har lyst, er i velkommen til at se vores hjemmeside https://holmlauritzen.wordpress.com/. De bedste hilsner Camilla
carlager
Hej Camilla,

Fin blog I har lavet og hvor ser I dog ud til at have sjovt.

God tur fremover.

Har I en ide om hvor I vil overvintre ?

Vi ligger selv på Korsika og regner med at overvintre i Olbia på Sardinien.

Hilsen

Carl & Pia
niels larsen niels larsen wrote on 19. March 2018 at 8:11
har med stor fornøjelse læst jeres beretning, har selv sejlet kanalsejlads både på egen køl og med venner siden 1975. Fortsat god tur.
carlager
Hej Niels,

Tak for din venlige kommentar.

Hilsen

Carl & Pia
Camilla Camilla wrote on 11. December 2017 at 12:39
Hej Pia og Carl.
Mange tak for jeres hurtige og gode svar, i har været til en stor hjælp.
Jeg har ringet og snakket med Rainer, en meget venlig mand, vi afventer et tilbud fra ham, han skulle lige regne lidt på det, da vil også skal have en dykker kompressor leveret. Han har anbefalet, at vi også skulle undersøge Baltica marina i Travemünde, der har han også opsamling.
Dejligt at høre, at det er en smuk tur der er os i vente.
Endnu engang mange tak.
Vi vil følge jer på jeres spændende tur.
vh Camilla
carlager
Hej Camilla.

Dejligt at kunne hjælpe Jer med planlægningen af turen.

Nu kender vi jo ikke Jeres planlagte rute, men tænker vores logbog måske kunne være interessant for Jer.

Du finder den her...

hilsen

Carl og Pia
Camilla Camilla wrote on 8. December 2017 at 9:48
Hej Pia og Carl.
Skønt at læse om jeres tur.
Vi skal selv af sted til maj 2018, med vores 2 børn.
Jeg kan læse, at i fik jeres maste transporteret der ned, det har vi også tænkt os, da vi mener masten tager for meget plads på båden.
Hvem tog i fat i og hvordan fik i det arrangeret.
Nyd den fantastiske tur, vi glæder os til at det bliver vores tur.
De bedste hilsner fra det kolde Danmark.
Camilla.
carlager
Hej Camilla,

Vi indhentede flere forskellige tilbud på transport af masten fra Travemünde til Port Napoleon i Middelhavet. Vi besluttede at anvende firmaet Fastmast (de var billigst eller skal vi ikke hellere sige mindst dyre)

Fastmast har et udmærket website - www.fastmast.com. Indehaveren hedder Rainer Petras. Han taler godt engelsk. I kan nå ham på telefon 00 49 171 486 1820. Det er måske en fordel at ringe til ham allerede nu. Han prøver nemlig at samle transporterne.

Masten blev afrigget på Boebs værft i Travemünde, pakket sammen og lå der indtil Fastmast hentede den og kørte den til Port Napoleon.

Meget enkelt; men også lidt grænseoverskridende at overlade riggen til et transportfirma uden anden dokumentation end et par SMSer og telefonsamtaler. Men Rainer er en ærlig og redelig mand. Så ingen problemer. Mast og rig lå og ventede på os i Port Napoleon. Pænt og nydeligt pakket ind efter transporten.

Boebs værft er dygtige (også til at at skrive pænt store regninger for afrigningen af masten). Vi har hørt der skulle være en bådbygger i Lübeck. der skulle være god og væsentlig billigere. (Fastmast kan sikkert også hente masten der).

I kan roligt glæde Jer til turen. Det er en fantastisk flot tur. (Vi var specielt begejstrede for strækningen fra Namur i Belgien til Middelhavet).

Hilsen

Carl & Pia
Kaja Uggerby Kaja Uggerby wrote on 8. November 2017 at 17:21
Hej Heron
Tusind tak for en spændende fortælling, vi drømmer også en tur gennem Europa, i år har vi været en tur gennem Götakanalen. Det var helt fantastisk og vil regner med at tage turen igen om 2 år, næste år skal bruges på at ordne båden, som vi købte 3 mdr før afrejse, så vi fandt ud af på turen hvad vi gerne ville have lavet om..... glæder mig til at følge Jeres fortsatte rejse mvh Kaja
carlager
Hej Kaja,

Tak for de pæne ord om vores blog.

Vi sejlede gennem Götakanalen i 2013. Det var en flot tur. Glæd Jer til turen gennem Europa.

//Carl & Pia
Ole Larsen Ole Larsen wrote on 14. September 2017 at 16:18
Hejsan og tak for de voldsom fine fortællinger og optagelser. Vi er selv ved at gøre klar til turen, med start i midt 2018. Vi har dog et lille, (stort) problem, 175 i dybgang mener ikke det er et problem i Tyskland, Holland, og Belgien, men i nogle af de Franske kanaler. Har du nogen ide om hvilke der måske kan blive problem.
Mvh Ole
carlager
Tak for de pæne ord om vores blog.

På vores tur til Middelhavet var den "kritiske" strækning fra Givet ved Meuse til Corre for enden af Canal des Vosges.

Den garanterede vanddybde er her 180 cm. Det samme som der garanteres på de fleste andre kanaler i Frankrig.

Da vi gik igennem i maj holdt garantien fint og vi mødte et par stykker med samme dybdegang som Jer.

Senere på sæsonen i år regnede det mindre end normalt. Derfor blev der mangel på vand i kanalerne. Jeg mener strækningen lukkede et par uger af den årsag. Men tænker det ikke har været et problem de sidste par uger.

Hold godt øje med meldningerne på www.vnf.fr og glæd Jer til en fantastisk tur - strækningen fra Statte i Belgien til Port Saint Louis var efter vores opfattelse speciel flot.

//Carl & Pia
Jørn Jørn wrote on 13. August 2017 at 22:09
Kan jeg finde dine videoer på youtube ?
Link ?
carlager
Du kan finde dem i fanen video på dette website.

De ligger også på Youtube på adressen

https://youtu.be/S0uUayrZWjs

//Carl & Pia
Pia Irene Rose. Pia Irene Rose. wrote on 13. August 2017 at 21:15
Så dejligt at følge jer. Har jo selv været mange af af stederne i bil. Min rejse går nu til Sydney, for at besøge min datter og svigersøn. Glæder mig til at se dem igen. Skal på tur i Blue Mountain på en forlænget weekend. Håber I fortsat får en god sejlads. En stor hilsen fra mig til jer. Pas på jer selv.