Skriv en kommentar, stil et spørgsmål, send en hilsen

 
 
 
 
 
* Obligatorisk
.
18 entries.
Else Lyhne Else Lyhne wrote on 7. August 2019 at 14:14:
Hejsa.

Vi sejler i båden Thistle og er på vej til Middelhavet, som vi når inden september. Vi så jeres forslag om vinterhavne fra sidste år og fandt ind på jeres hjemmeside - dejlige beretninger, der helt sikkert skal læses.

Nå men vi er på jagt efter en vinterhavn og kan se at I har været i Menton. Vi bor ombord og er derfor interesseret i at der er liv i andre både (gerne langturssejlere som os men ikke nødvendigvis). Er det tilfældet i Menton eller har I andre/bedre bud.

Vores egen blog kan findes her, skulle I være interesserede 😄
https://www.lyhne-viesmose.dk/category/rejser-og-ture/mar-middel/
carlager
Vi overvintrerede i den nye havn i Menton i vinteren 2017/18, men boede ikke selv på båden. 'Live-aboard community' var ikke stort iflg havnekontoret omkring 50 mennesker fordelt på et ukendt antal både. Det så dog ikke ud til, at alle 50 var der på een gang. Der var ikke meget liv ved den lange beton pier vi lå ved. Det virkede, som om der var lidt mere liv på bådene ved stikbroerne. Insister derfor på at få en plads dér hvis I vil overvintre i Menton.

Den nye havn hvor vi lå har fine faciliteter, men er urolig i sydvestlig vind. Vi fik revet en klampe ud af skroget, da byen blev ramt af en 10 års storm fra sydvest for andet år i træk. Se vores video [url Se vores video ....

Vi syntes vældig godt om byen. Her er liv hele året rundt. Julen var meget stemningsfuld og der er ikke langt til Nice, hvorfra der er mange og billige afgange til København.

Vi var også meget glade for Cannes (den gamle havn) men her var vi for sent ude med at søge om en vinterplads.

Loano i Italien kunne også være en mulig overvintringshavn for Jer. Havnen er næsten helt ny, er meget bedre beskyttet end Menton og har nogle af de flotteste toilet- og badefaciliter vi har set.( De var nu også fine i Menton ) Jeg ved ikke hvor meget liv der er i byen og havnen om vinteren.

I Lavandou og Sanary-sur-Mer klagde beboerne selv over at alt for meget lukkede ned om vinteren. Det er nu ellers hyggelige byer.

I kan i øvrigt downloade appen Navily. Har kan I reservere plads og læse anmeldelser af de fleste havne i Middelhavet.

Heikel’s pilotbøger og de franske havnelodser har vi også haft glæde af
Cato Cato wrote on 29. July 2019 at 21:37:
Hei
Jeg følger deres reise men finner ikke lesebrev siden Korsika.
carlager
Hyggeligt at du har lyst til at følge os. Der er flere måder at finde de næste beretninger på. Den nemmeste er nok at klikke i "næste " nederst i højre hjørne i den enkelte beretning.

Du kan også gå til siden "Beretninger". Her er oversigt over samtlige beretninger. Beretningerne fra Korsika finder du under fanen "Menton til Porto Rotondo"

Lad mig gerne vide om det løser dit problem
Lars Klüver Lars Klüver wrote on 18. May 2019 at 17:13:
Hej Pia og Carl. Så fik jeg set 13. afsnit og forstår nu at båden har overvintret på Sardinien. Det var nogle skønne billeder - både fra søsiden, men også fra alle de små hyggelige byer, hvor i har siddet og kunnet nyde den gode italienske mad og deres ligeså gode vine. I må jo så fortsat have en god tur, med noge fede oplevelser.
Og så må jeg sige at du er skrap til at redigere dine videooptagelser. De er virkelig meget professionelle.
Rigtig mange hilsner til jer begge
Lars
Camilla Holm Camilla Holm wrote on 2. August 2018 at 22:56:
Hej Pia og Carl.
Ja, så kom vi selv afsted. Tak for info om mastetransport, det gik som smurt? Vi er nu ved Cassis, med planer om at sejle til Italien for at finde en vinterhavn. Vi håber at i får god vind og mange gode oplevelser. Hvis i har lyst, er i velkommen til at se vores hjemmeside https://holmlauritzen.wordpress.com/. De bedste hilsner Camilla
carlager
Hej Camilla,

Fin blog I har lavet og hvor ser I dog ud til at have sjovt.

God tur fremover.

Har I en ide om hvor I vil overvintre ?

Vi ligger selv på Korsika og regner med at overvintre i Olbia på Sardinien.

Hilsen

Carl & Pia
niels larsen niels larsen wrote on 19. March 2018 at 8:11:
har med stor fornøjelse læst jeres beretning, har selv sejlet kanalsejlads både på egen køl og med venner siden 1975. Fortsat god tur.
carlager
Hej Niels,

Tak for din venlige kommentar.

Hilsen

Carl & Pia
Camilla Camilla wrote on 11. December 2017 at 12:39:
Hej Pia og Carl.
Mange tak for jeres hurtige og gode svar, i har været til en stor hjælp.
Jeg har ringet og snakket med Rainer, en meget venlig mand, vi afventer et tilbud fra ham, han skulle lige regne lidt på det, da vil også skal have en dykker kompressor leveret. Han har anbefalet, at vi også skulle undersøge Baltica marina i Travemünde, der har han også opsamling.
Dejligt at høre, at det er en smuk tur der er os i vente.
Endnu engang mange tak.
Vi vil følge jer på jeres spændende tur.
vh Camilla
carlager
Hej Camilla.

Dejligt at kunne hjælpe Jer med planlægningen af turen.

Nu kender vi jo ikke Jeres planlagte rute, men tænker vores logbog måske kunne være interessant for Jer.

Du finder den her...

hilsen

Carl og Pia
Camilla Camilla wrote on 8. December 2017 at 9:48:
Hej Pia og Carl.
Skønt at læse om jeres tur.
Vi skal selv af sted til maj 2018, med vores 2 børn.
Jeg kan læse, at i fik jeres maste transporteret der ned, det har vi også tænkt os, da vi mener masten tager for meget plads på båden.
Hvem tog i fat i og hvordan fik i det arrangeret.
Nyd den fantastiske tur, vi glæder os til at det bliver vores tur.
De bedste hilsner fra det kolde Danmark.
Camilla.
carlager
Hej Camilla,

Vi indhentede flere forskellige tilbud på transport af masten fra Travemünde til Port Napoleon i Middelhavet. Vi besluttede at anvende firmaet Fastmast (de var billigst eller skal vi ikke hellere sige mindst dyre)

Fastmast har et udmærket website - www.fastmast.com. Indehaveren hedder Rainer Petras. Han taler godt engelsk. I kan nå ham på telefon 00 49 171 486 1820. Det er måske en fordel at ringe til ham allerede nu. Han prøver nemlig at samle transporterne.

Masten blev afrigget på Boebs værft i Travemünde, pakket sammen og lå der indtil Fastmast hentede den og kørte den til Port Napoleon.

Meget enkelt; men også lidt grænseoverskridende at overlade riggen til et transportfirma uden anden dokumentation end et par SMSer og telefonsamtaler. Men Rainer er en ærlig og redelig mand. Så ingen problemer. Mast og rig lå og ventede på os i Port Napoleon. Pænt og nydeligt pakket ind efter transporten.

Boebs værft er dygtige (også til at at skrive pænt store regninger for afrigningen af masten). Vi har hørt der skulle være en bådbygger i Lübeck. der skulle være god og væsentlig billigere. (Fastmast kan sikkert også hente masten der).

I kan roligt glæde Jer til turen. Det er en fantastisk flot tur. (Vi var specielt begejstrede for strækningen fra Namur i Belgien til Middelhavet).

Hilsen

Carl & Pia
Kaja Uggerby Kaja Uggerby wrote on 8. November 2017 at 17:21:
Hej Heron
Tusind tak for en spændende fortælling, vi drømmer også en tur gennem Europa, i år har vi været en tur gennem Götakanalen. Det var helt fantastisk og vil regner med at tage turen igen om 2 år, næste år skal bruges på at ordne båden, som vi købte 3 mdr før afrejse, så vi fandt ud af på turen hvad vi gerne ville have lavet om..... glæder mig til at følge Jeres fortsatte rejse mvh Kaja
carlager
Hej Kaja,

Tak for de pæne ord om vores blog.

Vi sejlede gennem Götakanalen i 2013. Det var en flot tur. Glæd Jer til turen gennem Europa.

//Carl & Pia
Ole Larsen Ole Larsen wrote on 14. September 2017 at 16:18:
Hejsan og tak for de voldsom fine fortællinger og optagelser. Vi er selv ved at gøre klar til turen, med start i midt 2018. Vi har dog et lille, (stort) problem, 175 i dybgang mener ikke det er et problem i Tyskland, Holland, og Belgien, men i nogle af de Franske kanaler. Har du nogen ide om hvilke der måske kan blive problem.
Mvh Ole
carlager
Tak for de pæne ord om vores blog.

På vores tur til Middelhavet var den "kritiske" strækning fra Givet ved Meuse til Corre for enden af Canal des Vosges.

Den garanterede vanddybde er her 180 cm. Det samme som der garanteres på de fleste andre kanaler i Frankrig.

Da vi gik igennem i maj holdt garantien fint og vi mødte et par stykker med samme dybdegang som Jer.

Senere på sæsonen i år regnede det mindre end normalt. Derfor blev der mangel på vand i kanalerne. Jeg mener strækningen lukkede et par uger af den årsag. Men tænker det ikke har været et problem de sidste par uger.

Hold godt øje med meldningerne på www.vnf.fr og glæd Jer til en fantastisk tur - strækningen fra Statte i Belgien til Port Saint Louis var efter vores opfattelse speciel flot.

//Carl & Pia
Jørn Jørn wrote on 13. August 2017 at 22:09:
Kan jeg finde dine videoer på youtube ?
Link ?
carlager
Du kan finde dem i fanen video på dette website.

De ligger også på Youtube på adressen

https://youtu.be/S0uUayrZWjs

//Carl & Pia
Pia Irene Rose. Pia Irene Rose. wrote on 13. August 2017 at 21:15:
Så dejligt at følge jer. Har jo selv været mange af af stederne i bil. Min rejse går nu til Sydney, for at besøge min datter og svigersøn. Glæder mig til at se dem igen. Skal på tur i Blue Mountain på en forlænget weekend. Håber I fortsat får en god sejlads. En stor hilsen fra mig til jer. Pas på jer selv.
Claus Jepsen Claus Jepsen wrote on 2. May 2017 at 7:29:
Hej
Har med stor interesse læst jeres blog, da vi er på vej i den modsatte retning i en Oceanis 361, som vi købte hernede i 2015. Vi ligger i Gruissan og om en eller to uger, når vejret er blevet lidt varmere, så sejler vi til Port San Louis og begynder turen nordpå, så det kan være vi ses undervejs. I kan læse om vores tur på facebook: S/Y Inuk (skriver på engelsk af hensyn til familie og venner i udlandet). Har I masten med ombord? Hvordan går det?Gerne et par billeder af hvordan i har gjort den fast. Mvh. Claus og Chui Ping.
carlager
Hej Claus,

Vi valgte at transportere mast, bom og rig med bil fra Travemünde til Port Napoleon

Det har vi været glade for.

A) Vi kan sejle i småbølger på Rhinen og Rhone uden at bekymre os om 'stilladset' holder.

B) Vi behøver ikke bekymre os om at riggen rammer noget når vi sejler

C) Der er god plads

D) Der skulle laves en mindre reparation på mastebeslaget i toppen, der krævede at masten blev taget af.

Transporten er ikke billig. Vi betalte 8.500 kr. Vi synes det er pengene værd og drikker så et par flasker rødvin mindre.

Fra Meuse går vi ind på Canal des Vosges, Petit Saône, Basse Saône og så til sidst Rhone.

Vi opdaterer vores position på vores blog i feltet "Her er vi"

Det ku' være rigtig hyggeligt og interessant at mødes på vejen

Carl & Pia
Lars Klüver Lars Klüver wrote on 25. January 2017 at 21:57:
Har sendt en e-mail til din g-mail konto. 🙂
carlager
Den er klaret. Tak for hjælpen
Morgan Olsson Morgan Olsson wrote on 19. November 2016 at 17:25:
Hej
Vi ligger också i Maastricht (med SARA IV Gule broen nr 211)och besöker båten 1:a veckan i december.
Hälsningar
Kerstin & Morgan Olsson
carlager
Hej Kerstin og Morgan,

Ej hvor morsomt

Vi ligger ved den første bro syd for havnekontoret et par pladser ude. (Husker ikke nummeret på broen)

Kunne være sjovt at udveksle erfaringer. Har I et website ?

Hilsen

Carl og Pia
Lars Klüver Lars Klüver wrote on 24. October 2016 at 18:08:
Hej Pia og Carl - ja, jeg har sagt det før, men det kan ikke siges for tit: Rigtig god tur - både hvad sejladsen angår og det år i skal tilbringe nede i Middelhavet. Interessant at se jeres billeder - og også videoen. Nærer ingen tvivl om at det er en interessant tur også, da man på den måde får set en masse man ellers ikke ser. Sejlet har jeg ikke, men i 2001 var jeg må motorcykel tur til Lyon og der var nok lidt af den samme frihed, selvom jeres er en meget bedre måde. Glæder mig til at følge jeres tur og så ses vi måske til næste år engang. Der var jo stor stemning for at gentage arrangement med de "gamle" skolekammerater. Hvis du skæver til Facebook-gruppen, så kan du jo nok se hvad der skete. Husk nu at få noget paella og sangria når i er i Spanien!! 🙂 De allerbedste hilsner fra Lars i det mørke og kolde nord 🙂
carlager
Tak for de pæne ord og varme hilsner.

Hasta luengo
Carl Carl wrote on 29. August 2016 at 8:16:
Hej Dennis,

Tak for din hilsen.

Masterplanen er at sejle på det europæiske flod- og kanalsystem til Middelhavet.

Vi "står på" systemet ved Lübeck, sejler gennem Tyskland, Holland, Belgien Frankrig og når ud i Middelhavet ved Port St. Louis, der ligger lidt vest for Marseilles.

Turen kan gøres på 1 måned, men vi regner med at bruge mere, fordi vi godt vil gøre ophold hvis vi finder nogen fine steder undervejs.

Vi ved endnu ikke helt hvad vi gør når vi har nået Middelhavet.

Mulighederne er mange.

Måske vi overvintrer på båden eller sejler længere sydpå til Spanien eller lejer et hus i det sydlige Spanien og tilbringer vinteren der eller tager hjem.

Time will show
Dennis Dennis wrote on 27. August 2016 at 9:02:
Hej Pia & Carl. Jeg ønsker jer en fantastisk tur. Pas på jer selv og skriv om alle de suveræne oplevelser i nu får på bogen. Hvor skal i hen?
carlager
Hej Dennis,

Tak for din hilsen.

Masterplanen er at sejle på det europæiske flod- og kanalsystem til Middelhavet.

Vi "står på" systemet ved Lübeck, sejler gennem Tyskland, Holland, Belgien Frankrig og når ud i Middelhavet ved Port St. Louis, der ligger lidt vest for Marseilles.

Turen kan gøres på 1 måned, men vi regner med at bruge mere, fordi vi godt vil gøre ophold hvis vi finder nogen fine steder undervejs.

Vi ved endnu ikke helt hvad vi gør når vi har nået Middelhavet.

Mulighederne er mange.

Måske vi overvintrer på båden eller sejler længere sydpå til Spanien eller lejer et hus i det sydlige Spanien og tilbringer vinteren der eller tager hjem.
carlager carlager wrote on 29. June 2016 at 21:56:
Så lykkedes det at få sat et website op.

Her på siden kan du stille os spørgsmål, sende os en besked eller bare en lille hilsen.

Vi ser frem til at høre fra dig.

Hilsen

Carl & Pia