Spring til indhold

Vi glæder os til at høre fra dig

 
 
 
 
* Obligatorisk
.
32 indlæg.
Jesper Ågård Jesper Ågård skrev den 27. oktober 2023 kl. 18:03
Hej Pia og Carl 🌞
Jeg tror min tidligere besked faldt i vandet 🙉💦
Vi håber I har det godt, det var så hyggeligt at møde Jer i Piræus og senere på Poros 🌞 Vi glæder os til at følge jeres rejse og håber vi mødes igen.
Mange hilsner
Sisse og Jesper 🌞
carlager
Hej med Jer,

Det var hyggeligt at møde Jer. Håber I havde en fin tur på Santorini og Naxos.

Vi kom hjem i mandags og er så småt ved at vænne os til kulden og mørket. Noget af en kontrast til Poros, hvor vi havde sol og varme.

Vi skriver pt. på et par beretninger og sender Jer en mail når de er klar.

Hilsen

Pia og Carl
Bjarne Eilertsen Bjarne Eilertsen skrev den 20. maj 2023 kl. 9:26
Dejligt at se og læse om jeres sejladser. Vi var i området fra 2015 til 2019, så i var liiige i hælene på os. Tjek www.Sjusefine.dk
carlager
Hej Bjarne,

Ja vi har da vist været de samme steder.

Sørme’ en dejlig båd I har fået.

Savner I Middelhavet ?
Keld Hummer Keld Hummer skrev den 25. februar 2023 kl. 13:54
Tak for nogle dejlige oplevelser I har givet mig. Vi har selv vores båd en MOODY 422 som står på land i Brindisi, hvor vi har været i de sidste 8 år, jeg selv kom tilbage til Europa i 2012 fra en tur jorden rundt.
Jeg er tilbage i Brindisi den 29 marts og sejler så til Grækenland til det Ioniske.
Er I begge der stadig eller er I på vej hjem.?
carlager
Hej Keld,

Tak for din besked. Dejligt at du synes om vores beretninger. Vi har været hjemme i Danmark siden sidst i oktober (vi er kommet lidt bagud med beretningerne). Vi planlægger at tage tilbage til Heron i sidste halvdel af marts. Sidste år satte vi Heron på land på den lille ø Ægina der ligger lidt syd for Athen og regner med at sejle i dette område igen i år. Vi har sjov nok mødt hinanden. I Mandraki - den gamle havn på Korfu. Vi hilste på hinanden men nåede ikke at tale sammen. Tager I til det Ioniske igen i år ?
Jan G Jan G skrev den 17. februar 2023 kl. 20:55
Hej Pia & Carl. Meget gammel erfaring fra os: Dieselmotorens funktion i en lystsejler-båd fylder 90% af glæde, ærgelser, spekulation og udgifter. Jeres problem er måske, at i kun har to drenge, der ikke har en uddannelse som (diesel) mekaniker. Så chancen for et sådant veluddannet familiemedlem er, alt andet lige større, hvis man har en datter….! Snik snak. I får en dejlig sommer i år i Heron i Grækenland. Håber at vi kan ses inden I drager af? Kh. Mette og Jan
carlager
Hej med Jer,

Når man er på langfart er man nødt til at være selvhjulpen. Hvordan vi blev det kan I læse om her https://heron.dk/selvgjort/
Aksel Sonne Aksel Sonne skrev den 5. januar 2022 kl. 22:56
På sådan en flodtur gennem Europa - hvor/hvad gjorde i med masten ?
Jeg kunne læse af 3 uge mænd riggede den af - men på nogle efterfølgende billeder forventede jeg at den lå på nogle bukke hen over båden. Det gjorde den ikke.
Hvad var jeres overvejelser i forhold til masten, og hvad gjorde i med den ?

Tak for mange dejlige videoer.

sejler hilsen - Aksel
carlager
Hej Axel,
Vi valgte at få masten transporteret på bil til Port Napoleon. Masten blev rigget af på Boebs værft i Travemünde (det er de tre mand du kan se på videoen.) Firmaet Fastmast (https://www.fastmast.com/ca/) stod for transporten og masten blev rigget til af Global Nautic i Port Napoleon.

Alt virkede perfekt.

Men gode ting koster og det var bestemt ikke en billig løsning. Jeg har set at flere slår sig sammen om transporten. Dermed kan man få det en hel del billigere.

En del vælger at have masten med på båden. Det er selvfølgeligt langt billigere og har også den fordel at man ikke er bundet til at sejle derhen, hvor masten ligger. Ulempen er at man risikerer at skader , som meget nemt kan være meget dyrere end transportudgiften

Men som sagt. Det kan sagens lade sig gøre selv at transportere den.
Ole Steen Frederiksen Ole Steen Frederiksen skrev den 6. september 2021 kl. 12:15
Kære Carl og Pia,
Tak for beretningen. Jeg sad i spænding til det sidste, om I denne gang skulle være så heldige, at Heron var i orden og klar til efterårets sejlads. Beroliget ønsker jeg jer god vind og tur til Athen.
Hilsen
Ole
carlager
Hej Ole,

Tak for din hilsen. Jo gensynet med Heron gik skam da over al forventning. Sådan kan langtursejlads altså også være 🙂
Birger Jansen Birger Jansen skrev den 29. marts 2021 kl. 7:35
Tak for dejlig beretning. Vi har købt en Columbie 451 ds på Samos. Starter på en tur til Gibraltar d 1 july med en jordomsejling for øje. Har i ind- og deklareret i hvert EULand eller ved i hvordan det foregår ?
Vi ønsker jer begge god vind i 2021 og glæder os til godt nyt igen.
Dbh Birger og karen
carlager
Hej Birger,

Til lykke med Jeres nye båd. Det er en dejlig båd, som I sikkert vil blive glade for.

Der skal ikke foretages særlige ind- og uddeklareringer når man som EU borger anløber et andet EU-land.

Grækenland er specielt. Her pålægges lystsejlere (uanset nationalitet) en afgift for at sejle i Græske farvande. Afgiften kaldes Tepai og skal betales for den periode båden anvendes i græsk farvand. Tages den på land skal der ikke svares afgift og lægges den op i en marina skal der heller ikke betales afgift. I sidste tilfælde deponeres bådens papirer hos det lokale havnepoliti.

Der er skrevet meget om hvor besværligt det er at betale Tepai. Men afgiften kan også betales online. Det er en hel del nemmere. (hvis altså man gør det rigtigt). Vi har brugt masser af tid på at finde ud af, hvorfor betalingen ikke gik igennem, Omsider fandt vi løsningen. Den kan du se her Klik her...
Allan Vestergaard Allan Vestergaard skrev den 22. februar 2021 kl. 18:25
Hej begge,
Så fik jeg endelig opdateret mig helt på Jeres fine beretning(er) - godt I er i
god behold - og vildt hvad I oplever 🙂
Her i Farum er vi fortsat i luxus-fængsel...
Kh
Allan&Markela
carlager
Hej Allan,

Hyggeligt at høre fra dig. Vi har været ´groundet´ i Danmark siden Oktober og håber at verden vender tilbage til (en ny?) normal om ikke så længe. Endnu ved vi ikke hvornår vi kommer tilbage til Grækenland. En del kunne tyde på at det først bliver en gang i August. Ku´være hyggeligt at mødes inden
Steen Frederiksen Steen Frederiksen skrev den 21. oktober 2020 kl. 7:42
Hej tak for beretning, men det fremgår ikke hvor båden stod på land.
Vi er netop på vej til Aktio Preveza for at se til vores båd, bare en smuttur.
Steen
carlager
Hej Steen,

Tak for din mail. Du kan være helt rolig. Heron stod på land på en plads på fastlandet over for Korfu. Vi er selv netop kommet på land hos Aktio Marina.

Det er svært at gardere sig mod et indbrud, som det vi var udsat for og når det sker bør man vel (med rette) kunne forvente opbakning fra den virksomhed man har betalt penge for at opbevare sin båd (også selvom de ikke er ansvarlige for skader og tyveri på båden).

Jeg er ret sikker på at Aktio Marina ville have grebet sagen anderledes an, hvis det var her indbruddet var sket.

Heron står i øvrigt på lane 8
Klaus Klaus skrev den 20. oktober 2020 kl. 19:40
Hej Carl og Pia,

Jeg har også en Oceanis 36cc og ligger i spanien. Jeg er på Instagram med lidt billeder fra min tur.
https://www.instagram.com/sv.utopia/

Lad os få kaffe hvis/når vi engang er i samme område.

🙏
Klaus
carlager
Hej Klaus,

Tak for din besked.

Jamen lad os da endelig mødes, når vi måtte få mulighed for det.

Hvor længe bliver du i Spanien ?
Lisbeth Lisbeth skrev den 7. juli 2020 kl. 10:19
Tak for at tage os andre med på jeres drømme... vi drømmer med og nyder jeres beretninger.
Vi er selv klar til at tage turen i 2022, og er godt i gang med forbedredelserne ( og opsparingen) Vil I dele lidt om det økonomiske i at sejle rundt i Middelhavet ..., hvad koster det typisk at ligge i en havn i Italien og Grækenland? Synes det er svært at blive klog på hvad en havne plads koster, finder priser fra 20-100 Euro på nettet ...Måske der bare er denne variation i priserne..?
Håber I snart for mulighed for at fortsætte drømmen. Glæder mig til nye beretninger
Kh Lisbeth
carlager
Tak for de pæne ord.

Spændende at I er igang med at planlægge en tur. (I kan roligt glæde Jer)

For os har havnepengene udgjort en pæn del af udgifterne ved at sejle i Middelhavet.

MEN

når det så er sagt (eller rettere skrevet), skal det tilføjes at vi som danskere også sejler som danskere. Det vil sige at vi går i havn hver aften. Mange andre ligger for anker. Nogle kun for at proviantere og bunkre vand og diesel for derefter at tilbringe natten for anker. Andre går i havn måske et par gange om ugen og tilbringer resten af ugen for anker.

Priserne varierer fra land til land, fra havn til havn, men også inden for året.

Af de tre lande vi har besøgt var det dyreste Italien. Grækenland det billigste, mens Frankrig var lidt billigere end Italien.

Et lille indtryk af prisvariationen :

I Porto Rotondo på det Nordøstlige Sardinen koster en havneplads for Heron € 218 per døgn i August (Ja du læste rigtigt). € 142 i Juli, € 65 i Juni og September € 35 i Maj, € 18 i april og € 8 fra Oktober til Marts.

Typisk ligger prisen i Italien på omkring € 60 - 90 per døgn i højsæsonen og lidt lavere i Frankrig.

I Grækenland er prisen € 20- 25 per døgn i de kommunale havne og €50- 60 per døgn i de private (her er så også en super komfort).

Vi anbefaler at downloade appen "NAVILY". Her kan I indtaste data på Jeres båd og få oplyst havnepengene per døgn i de fleste havne i Frankrig og Italien og nogen enkelte i Grækenland. I kan også (gratis) booke en plads, hvilket godt kan være nødvendigt i højsæsonen. Appen har også en udmærket oversigt over ankerpladser og brugerkommentarer og vejrudsigter (vind og bølger) for den enkelte plads.

Havnepengene i kanalerne er lave. Typisk € 8-12 per døgn. Men man kan også ligge gratis på en rasteplads, som der findes mange af i Tyskland, Holland, Belgien og Frankrig.

Håber dette besvarer dit spørgsmål. Du er selvsagt velkommen til at spørge om mere.

Hilsen

Carl & Pia
Peter Brinch Peter Brinch skrev den 18. december 2019 kl. 9:22
Hej Heron!

Vi er en familie på 4 som på 3. år sejler i Middelhavet. Lige pt ligger vi i Spanien. Til foråret sejler vi tilbage mod Italien og videre til Grækenland. Når efteråret sætter ind, er planen at landsætte båden (Hallberg Rassy Monsun 31). Jeg har fulgt lidt med i jeres rejse og kan se i stod på land på Corfu.

Var det en god og sikker oplevelse for jeres båd, og hvilke priser arbejder de med på værftet?

Ser frem til at høre fra jer.
Hilsen hele besætningen på S/Y Libra
carlager
Hej Peter,

Vi er på land hos Cara Yachts i den lille by Plataria. Den ligger på fastlandet et par og tyve sømil sydøst for Gouvia Marina. Vi er fire danske både, der står på land der i denne vinter. Værftet lejer en kran til optagningen og står selv for transport fra kajen til bådpladsen (ca. 200 meter) og opbevaring på bådpladsen. Der anvendes en Parklev trailer til transport og PARKUP EVO (stålstativer) til opbevaring. Pladserne (der er to) er overvågede. Vi betaler 12.500 kr. alt inklusive (dvs. optagning, søsætning og pladsleje) frem til oktober 2020. Værftet ejes og drives af en Irer (Mike), som får hjælp til det administrative af sin datter Niahm.

Vi var vældig glade for Gouvia Marina på Korfu. Men overvintringen kostede her 10.000 kr mere end hos Cara Yachts. Til gengæld er det så lidt mere besværligt at komme til og fra Plataria og der er heller ikke så gode service-og reparationsværksteder som i Gouvia Marina. (Det er virkelig godt her)

... alt i alt føler vi os komfortable med at have efterladt vores hjem hos Cara Yachts i Plataria
Christian Christian skrev den 1. november 2019 kl. 17:48
Hei, artig å lese deres beretning om seilas fra Sicilia til Corfu. Fra Messina stredet til Corfu omtrent samme rute som vi gikk i vår.
Vi har nå lagt vår båt Bijou i opplag ved Action Marina ved Preveza og kom hjem i går. Jeg stareter neste sesong i slutten av april og vil seile et par uker ved de Ioniske øyer før vi setter kurs tilbake til Italia. VI har seilt i Cykladene i høst, men jeg må si at Ioniske øyer er mer tiltrekkende. Når skal dere tilbake til båten?
carlager
Hej Christian.

Vi kom hjem sidste torsdag , Heron er på land i Plataria. Det ligger på fastlandet godt 20sm sydøst for Korfu. Vi glæder os allerede til næste sæson (der er koldt vådt og tåget her i Danmark).

I 2020 bliver vi i Grækenland og sejler langsomt rundt om Peloponnes.

Vi ved endnu ikke helt hvornår vi starter, men mon ikke vi får mulighed for at mødes?

Virker din AIS ?
Thomas Rønnow Thomas Rønnow skrev den 28. september 2019 kl. 20:56
Hej. Vi mødtes i poolen i Gouvia i sidste uge.

Håber I her det godt. Er I stadig dernede? Hvis ja, så kunne jeg godt bruge jeres hjælp. Vil I ringe / skrive til mig på 22943318.

Mvh. Thomas
carlager
Hej Thomas,

Jo vi er her skam da stadig.

Ringer til dig lidt senere i dag
Else Lyhne Else Lyhne skrev den 7. august 2019 kl. 14:14
Hejsa.

Vi sejler i båden Thistle og er på vej til Middelhavet, som vi når inden september. Vi så jeres forslag om vinterhavne fra sidste år og fandt ind på jeres hjemmeside - dejlige beretninger, der helt sikkert skal læses.

Nå men vi er på jagt efter en vinterhavn og kan se at I har været i Menton. Vi bor ombord og er derfor interesseret i at der er liv i andre både (gerne langturssejlere som os men ikke nødvendigvis). Er det tilfældet i Menton eller har I andre/bedre bud.

Vores egen blog kan findes her, skulle I være interesserede ?
https://www.lyhne-viesmose.dk/category/rejser-og-ture/mar-middel/
carlager
Vi overvintrerede i den nye havn i Menton i vinteren 2017/18, men boede ikke selv på båden. 'Live-aboard community' var ikke stort iflg havnekontoret omkring 50 mennesker fordelt på et ukendt antal både. Det så dog ikke ud til, at alle 50 var der på een gang. Der var ikke meget liv ved den lange beton pier vi lå ved. Det virkede, som om der var lidt mere liv på bådene ved stikbroerne. Insister derfor på at få en plads dér hvis I vil overvintre i Menton.

Den nye havn hvor vi lå har fine faciliteter, men er urolig i sydvestlig vind. Vi fik revet en klampe ud af skroget, da byen blev ramt af en 10 års storm fra sydvest for andet år i træk. Se vores video [url Se vores video ....

Vi syntes vældig godt om byen. Her er liv hele året rundt. Julen var meget stemningsfuld og der er ikke langt til Nice, hvorfra der er mange og billige afgange til København.

Vi var også meget glade for Cannes (den gamle havn) men her var vi for sent ude med at søge om en vinterplads.

Loano i Italien kunne også være en mulig overvintringshavn for Jer. Havnen er næsten helt ny, er meget bedre beskyttet end Menton og har nogle af de flotteste toilet- og badefaciliter vi har set.( De var nu også fine i Menton ) Jeg ved ikke hvor meget liv der er i byen og havnen om vinteren.

I Lavandou og Sanary-sur-Mer klagde beboerne selv over at alt for meget lukkede ned om vinteren. Det er nu ellers hyggelige byer.

I kan i øvrigt downloade appen Navily. Har kan I reservere plads og læse anmeldelser af de fleste havne i Middelhavet.

Heikel’s pilotbøger og de franske havnelodser har vi også haft glæde af
Cato Cato skrev den 29. juli 2019 kl. 21:37
Hei
Jeg følger deres reise men finner ikke lesebrev siden Korsika.
carlager
Hyggeligt at du har lyst til at følge os. Der er flere måder at finde de næste beretninger på. Den nemmeste er nok at klikke i "næste " nederst i højre hjørne i den enkelte beretning.

Du kan også gå til siden "Beretninger". Her er oversigt over samtlige beretninger. Beretningerne fra Korsika finder du under fanen "Menton til Porto Rotondo"

Lad mig gerne vide om det løser dit problem
Lars Klüver Lars Klüver skrev den 18. maj 2019 kl. 17:13
Hej Pia og Carl. Så fik jeg set 13. afsnit og forstår nu at båden har overvintret på Sardinien. Det var nogle skønne billeder - både fra søsiden, men også fra alle de små hyggelige byer, hvor i har siddet og kunnet nyde den gode italienske mad og deres ligeså gode vine. I må jo så fortsat have en god tur, med noge fede oplevelser.
Og så må jeg sige at du er skrap til at redigere dine videooptagelser. De er virkelig meget professionelle.
Rigtig mange hilsner til jer begge
Lars
Camilla Holm Camilla Holm skrev den 2. august 2018 kl. 22:56
Hej Pia og Carl.
Ja, så kom vi selv afsted. Tak for info om mastetransport, det gik som smurt? Vi er nu ved Cassis, med planer om at sejle til Italien for at finde en vinterhavn. Vi håber at i får god vind og mange gode oplevelser. Hvis i har lyst, er i velkommen til at se vores hjemmeside https://holmlauritzen.wordpress.com/. De bedste hilsner Camilla
carlager
Hej Camilla,

Fin blog I har lavet og hvor ser I dog ud til at have sjovt.

God tur fremover.

Har I en ide om hvor I vil overvintre ?

Vi ligger selv på Korsika og regner med at overvintre i Olbia på Sardinien.

Hilsen

Carl & Pia
niels larsen niels larsen skrev den 19. marts 2018 kl. 8:11
har med stor fornøjelse læst jeres beretning, har selv sejlet kanalsejlads både på egen køl og med venner siden 1975. Fortsat god tur.
carlager
Hej Niels,

Tak for din venlige kommentar.

Hilsen

Carl & Pia
Camilla Camilla skrev den 11. december 2017 kl. 12:39
Hej Pia og Carl.
Mange tak for jeres hurtige og gode svar, i har været til en stor hjælp.
Jeg har ringet og snakket med Rainer, en meget venlig mand, vi afventer et tilbud fra ham, han skulle lige regne lidt på det, da vil også skal have en dykker kompressor leveret. Han har anbefalet, at vi også skulle undersøge Baltica marina i Travemünde, der har han også opsamling.
Dejligt at høre, at det er en smuk tur der er os i vente.
Endnu engang mange tak.
Vi vil følge jer på jeres spændende tur.
vh Camilla
carlager
Hej Camilla.

Dejligt at kunne hjælpe Jer med planlægningen af turen.

Nu kender vi jo ikke Jeres planlagte rute, men tænker vores logbog måske kunne være interessant for Jer.

Du finder den her...

hilsen

Carl og Pia

Tag med

Vi laver en beretning eller film en gang imellem. 

Du er velkommen til at læse og se de nye her på sitet.

Du kan også abonnere. Så får du en mail, når der er en ny. 

Bare rolig. Abonnementet er gratis. Du får kun en mail, når der er en ny beretning eller film. Din mailadresse bliver ikke givet til andre og du kan altid opsige dit abonnement.

Tag med

Vi laver en beretning eller film en gang imellem. 

Du er altid velkommen til at læse og se de nye her på sitet.

Du kan også abonnere. Så får du en mail, når der er en ny. 

Bare rolig. Abonnementet er gratis. Du får kun en mail, når der er en ny beretning eller film. Din mailadresse bliver ikke givet til andre og du kan altid opsige dit abonnement.

Det er ikke særlig nemt at betale Tepai afgiften online. Den officielle manual blev sidst opdateret i maj 2019. Siden er der lavet en del ændringer.

Her er, hvad der virkede den 16. August 2022 og den 15. Maj 2023

Start med at ansøge på https://www1.aade.gr/aadeapps2/etepai/

Du kan checke om din ansøgning er godkendt ved gå til forsiden (Der hvor du startede)

Din nye ansøgning står nu nederst på listen. Scroll til højre. I den sidste kolonne står nu´New´.

Efter et par minutter (nogen gange et par timer) får du en mail med to vedhæftede filer. Den ene ‘Application form´ er din ansøgning. Den anden ´ePavorolo´er dine betalingsoplysninger. Tag et print af den sidste og tag den med på et posthus eller i bank, hvis du helst vil betale din Tepai dér. 

Hvis du ikke gider bruge din tid på at finde et posthus eller en bank og stå i kø et par timer, kan du betale online.

Log ind i din netbank. 

Udfyld nu betalingsanmodningen sådan

Beløbsmodtager

IBAN:

GR1201000230000000481090510

Navn :

International Authority for Public Revenue (AADE)

Adresse :

Sina 2-4

By og Postnummer :

106 72 Athens

Meddelelse til beløbsmodtager 

Den 20 cifrede ´Administrative fee code` som du finder i filen ePavorolo. Det er vigtigt at du ikke indsætter andet end de 20 cifre.

Beløbsmodtagers bankforbindelse

Bankens Bankkode :

BNGRGRAA

Husk at angive, at du vil betale i EURO.

Betaling gennemføres kl 15.00 CET.

Log efter en time eller to ind på https://www1.aade.gr/aadeapps2/etepai/

Nederst til højre står nu ‘Paid’.

…Voila

Du kan gemme filen i Pdf format. Vis den så på din mobiltelefon, tablet eller PC, hvis du skal dokumentere, at du har betalt din TEPAI. Du kan selvfølgelig også lave et print af den.

P.S.

Hvis du af en eller anden årsag ikke modtager en mail med ansøgning og betalingsoplysning eller får din betaling retur, kan du forsøge at gennemføre betalingen med koden, der begynder med RF og efterfølges af 23 cifre.

Den står  webformularen i kolonnen til venstre for kolonnen, hvor der står ‘New’.