Cartagena

Gregorio havde ret.

Cartagena  har en meget lang historie. For 50.000 år siden boede Neadertalere i en hule tæt ved  byens nuværende placering. Mange år senere da racen var uddøet  etablerede  en iberisk stamme en boplads i området.  En naturlig havn og rige forekomster af sølv skabte forudsætningerne for at der opstod en betydende handel med omverdenen.

I år 227bc blev byen indtaget af Punerne (fønikerne) og blev militært knudepunkt for besiddelserne på den Iberiske halvø. Det var herfra hærføreren Hannibal med en hær på 38.000 infantarister, 8.000 kavalerister og 38 elefanter startede sit felttog (“alpetogtet”) mod Rom.

Mens Hannibal var på sit felttog indtog  en romersk hær byen og fik kontrol over sølvminerne. Udvindingen blev udbygget. På et tidspunkt  arbejdede 40.000 slaver i minerne. Sølvet herfra gav et  væsentlig bidrag til finansieringen af romerrigets ekspansion.

Byen fik  navnet Carthago Nova (det nye Carthago) og fik 200 år senere under Cæsar status som romersk koloni.

Da romerriget faldt blev byen tilintetgjort af vandalerne i år 425 og genopbygget 125år senere, da den blev en del af det byzantinske rige

Under maurerne blev byen underlagt emiratet i Cordoba. De kristne indtog byen 500 år senere og gav den navnet Cartagena.

I den sidste halvdel af det 16.århundrede blev byens havn igen en vigtig militærhavn.

Cartagenas  nyere historie bærer præg af op- og nedgange.

Så måske Gregorio vil få ret i at Cartagena vil opleve fremgang inden for de næste 5-10 år, hvis turisternes interesse  udvikler sig som han forventer.

 

Tak for du læste beretningen 

Vi elsker at høre fra læsere.

Hilsen, kommentar eller spørgsmål?

Fyr løs

…alt er velkomment

Abonner på kommentarer
Send mig en mail
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Thue
Thue
8. februar 2017 11:43

Ikke relareret til dit indlæg – men det er kommet mig for øre at du mener jeg skal med ud og svømme!

Nu forholder det sig jo sådan at jeg har anskaffet en båd, det af forskellige grunde, en af dem er at det giver mulighed for tørskoet at krydse vand – uden at svømmme 🙂

Endvidere har jeg helst gaster om bord der IKKE kan svømme, teorien bag detter er at ikke-svømmere må formodes at passe bedre på skibet!

Thue

Du er velkommen til at dele 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

2
0
Skriv din hilsen her ... x
()
x

Tag med

Vi laver en beretning eller film en gang imellem. 

Du er altid velkommen til at læse og se de nye her på sitet.

Du kan også abonnere. Så får du en mail, når der er en ny. 

Bare rolig. Abonnementet er gratis. Du får kun en mail, når der er en ny beretning eller film. Din mailadresse bliver ikke givet til andre og du kan altid opsige dit abonnement.