Cartagena

Læsetid : < 1 minute

Gregorio havde ret.

Cartagena  har en meget lang historie. For 50.000 år siden boede  Neadertalere i en hule tæt ved  byens nuværende placering. Mange år senere da racen var uddøet  etablerede  en iberisk stamme en boplads i området.  En naturlig havn og rige forekomster af sølv skabte forudsætningerne for at der opstod en betydende handel med omverdenen.

I år 227bc blev byen indtaget af Punerne (fønikerne) og blev militært knudepunkt for besiddelserne på den Iberiske halvø. Det var herfra hærføreren Hannibal med en hær på 38.000 infantarister, 8.000 kavalerister og 38 elefanter startede sit felttog (“alpetogtet”) mod Rom.

Mens Hannibal var på sit felttog indtog  en romersk hær byen og fik kontrol over sølvminerne. Udvindingen blev udbygget. På et tidspunkt  arbejdede 40.000 slaver i minerne. Sølvet herfra gav et  væsentlig bidrag til finansieringen af romerrigets ekspansion.

Byen fik  navnet Carthago Nova (det nye Carthago) og fik 200 år senere under Cæsar status som romersk koloni.

Da romerriget faldt blev byen tilintetgjort af vandalerne i år 425 og genopbygget 125år senere,  da den blev en del af det byzantinske rige

Under maurerne blev byen underlagt emiratet i Cordoba. De kristne indtog byen 500 år senere og gav den navnet Cartagena.

I den sidste halvdel af det 16.århundrede blev byens havn igen en vigtig militærhavn.

Cartagenas  nyere historie bærer præg af op- og nedgange.

Så måske Gregorio vil få ret i at Cartagena vil opleve fremgang inden for de næste 5-10 år, hvis turisternes interesse  udvikler sig som han forventer.

Klik her og skriv en hilsen. (Det er mere velkomment end du tror)