Spring til indhold

Back

I slutningen af januar blev Niklas færdig med sit studium på Ålborg Universitet . Det måtte vi selvfølgelig hjem og fejre. Ganske kort forinden, fik vi et opkald fra Olivia og Niklas. De ville fortælle os, at Olivia er gravid – wow sikke en nyhed!!!

Vi satte os ind i et stopfyldt fly i Malaga, fik meget turbulens og en ordentlig  rystetur indtil flyet var et godt stykke nord for Pyrenæerne. 3 1/2 time efter boarding steg vi ud af flyet i Kastrup. På vejen til udgangen lød det  pludselig

– Hva’ f’aen hej Carl og hej Pia

Det var Ude og Bodil, der havde besøgt os i Alicante i starten af December. De var nu på vej ud til gaten til en 5 ugers lang rejse til Sydamerika. Vi nåede at sige ej hvor mærkeligt, kramme goddag, udveksle seneste nyt, tage en selfie, og kramme farvel, inden vi hastede videre.

Vi havde ikke været i Danmark i over 4 måneder. Underligt at være tilbage. Mærke kulden, kunne relatere til menneskerne omkring sig og forstå hvad der blev sagt.

Vi tankede op på vores rejsekort. Nøjagtigt ligeså besværligt som vi huskede det. Heller ikke DSB skuffede. Toget til København var forsinket. Alt var som det plejede at være.

Sidst på aftenen trådte vi ind ad døren hos Niklas og Olivia til et veldækket bord med hjemmelavet dansk smørrebrød.

Skønt at være tilbage og være en del af alt det “sidste nye”. Det er på sådanne tidspunkter man erkender begrænsningerne i Skype, Messenger og Snapchat.

Sent om aftenen låste vi os ind i Daniel & Emilies lejlighed på Nørrebro. De var på deres årlige tur til Hong Kong. Vi kunne bo hos dem, mens vi var i Danmark.

De næste par dage ordnede vi forskellige småting, gik ture på Nørrebro og talte om, hvor forandret kvarteret er blevet.

Nu er det ressourcestærke unge mennesker, der præger gadebilledet. De fleste med en umiskendelig jysk dialekt. I Lagkagehuset på Nørrebros runddel køber de rugbrød til 39 kr, handler  i den nok mest velassorterede Kvickly vi har set og besøger grønthandlerne med lange åbningstider og et stort udvalg af varer.  Om søndagen spiser de brunch på cafeerne langs søerne, arbejder på sine  MacBooks, hvis de da ikke passer børn eller bare  snakker med veninder og venner over en kop kaffe.

Da vejret efter et par dage slog om til kulde og sne, planlagde vi resten af  vintersæsonen.

Varmen i Alicante lokkede og vi ville også gerne opleve den sidste del af den spanske middelhavskyst fra landsiden.

Planen blev at flyve til Alicante, leje en bil, køre nordpå og flyve fra Barcelona til København i første halvdel af marts, hvor Pia skal til kontrolundersøgelser af hjertet. I slutningen af marts tager vi til Maastricht og genoptager  sejladsen mod Middelhavet.

Planen er selvsagt med skyldig repekt for det råd Eric, havnefogden i Maastricht, gav os i en mail :

“Like always when sailing: make sure you have a flexible planning that you can easily adapt to the circumstances”.

 

Tak for du læste beretningen 

Vi elsker at høre fra læsere.

Hilsen, kommentar eller spørgsmål?

Fyr løs

…alt er velkomment

Abonner på kommentarer
Send mig en mail
guest
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Lars Klüver
Lars Klüver
27. februar 2017 18:38

Hej Pia og Carl – i får da oplevet lidt – og så tilbage i lille kolde Danmark for en bemærkning. Og tillykke med Olivia. 🙂 Ja – der går lidt endnu før jeg får tid til at rejse og gøre hvad jeg vil – sådan nærmest 338 dage, men så er jeg også migselv og kan gøre hvad jeg vil uden at skulle tage fri og have bøvl med en chef 🙂 Der er endnu ikke noget ny om noget klasse-/skole kammeratskabs arrangement – og det bliver spændende at se hvor du/i er i verden når 2. del engang… Read more »

Allan
Allan
27. februar 2017 20:06

Kære begge,
Hvor kan man kun nyde de velskrevne indlæg – og fryde sig over at I bare lever livet. Og imens produceres der børnebørn, indsættes nye præsidenter og jeg sidder nu og ser Asger Jensby på DR2, der forholder sig til begrebet ‘grådighed’ !!!!! Kloden drejer – lidt. Tsk…tsk…

Ellers alt rimeligt vel her. Vi har ingen børnebørn på vej – dog nu 2 hunde….

Og I er altid velkomne herude tæt ved Furesøen 😉

kh

av

Du er velkommen til at dele 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
4
0
Skriv din hilsen her ... x
()
x

Vi laver en beretning eller film en gang imellem. 

Abonnér og få de nye direkte i din indbakke.

Abonnér

Bare rolig. Abonnementet er gratis. Du får kun en mail, når der er en ny beretning eller film. Din mailadresse bliver ikke givet til andre og du kan altid opsige dit abonnement.

Vi laver en beretning eller film en gang imellem. 

Abonnér og få de nye direkte i din indbakke. 

Abonnér

Bare rolig. Abonnementet er gratis. Du får kun en mail, når der er en ny beretning eller film. Din mailadresse bliver ikke givet til andre og du kan altid opsige dit abonnement.

Det er ikke særlig nemt at betale Tepai afgiften online. Den officielle manual blev sidst opdateret i maj 2019. Siden er der lavet en del ændringer.

Her er, hvad der virkede den 16. August 2022 og den 15. Maj 2023

Start med at ansøge på https://www1.aade.gr/aadeapps2/etepai/

Du kan checke om din ansøgning er godkendt ved gå til forsiden (Der hvor du startede)

Din nye ansøgning står nu nederst på listen. Scroll til højre. I den sidste kolonne står nu´New´.

Efter et par minutter (nogen gange et par timer) får du en mail med to vedhæftede filer. Den ene ‘Application form´ er din ansøgning. Den anden ´ePavorolo´er dine betalingsoplysninger. Tag et print af den sidste og tag den med på et posthus eller i bank, hvis du helst vil betale din Tepai dér. 

Hvis du ikke gider bruge din tid på at finde et posthus eller en bank og stå i kø et par timer, kan du betale online.

Log ind i din netbank. 

Udfyld nu betalingsanmodningen sådan

Beløbsmodtager

IBAN:

GR1201000230000000481090510

Navn :

International Authority for Public Revenue (AADE)

Adresse :

Sina 2-4

By og Postnummer :

106 72 Athens

Meddelelse til beløbsmodtager 

Den 20 cifrede ´Administrative fee code` som du finder i filen ePavorolo. Det er vigtigt at du ikke indsætter andet end de 20 cifre.

Beløbsmodtagers bankforbindelse

Bankens Bankkode :

BNGRGRAA

Husk at angive, at du vil betale i EURO.

Betaling gennemføres kl 15.00 CET.

Log efter en time eller to ind på https://www1.aade.gr/aadeapps2/etepai/

Nederst til højre står nu ‘Paid’.

…Voila

Du kan gemme filen i Pdf format. Vis den så på din mobiltelefon, tablet eller PC, hvis du skal dokumentere, at du har betalt din TEPAI. Du kan selvfølgelig også lave et print af den.

P.S.

Hvis du af en eller anden årsag ikke modtager en mail med ansøgning og betalingsoplysning eller får din betaling retur, kan du forsøge at gennemføre betalingen med koden, der begynder med RF og efterfølges af 23 cifre.

Den står  webformularen i kolonnen til venstre for kolonnen, hvor der står ‘New’.