Spring til indhold

Adiós Alicante

Vi har været  glade for at være i Alicante. Har nydt  atmosfæren, klimaet og lyset. 

Vi kender  efterhånden byen godt, forstår mere af sproget,  kulturen og historien og har også besøgt et par af de mange seværdigheder, der kan nås på en dagstur i bil. 

I midten af December flyttede vi til en lejlighed  et par kilometer nord  for Alicante. Lejligheden ligger på 7. og øverste etage i en ejendom, der støder op  til en lille lystbådehavn. Fra  alle værelser er der udsigt over Middelhavet og Alicante by. 

Kvarteret hedder Albufereta. Det var her fønikerne (punerne) og senere grækerne ankom og grundlagde handelststionen Akra Leuka, som romerne senere udbyggede og kaldte  Lucentum.  Da Maurerne indtog den iberiske halvø  omkring år 700 grundlagde de byen på sin nuværende placering og kaldte den   Al Laquant. 500 år senere erobrede de kristne byen, som siden da har heddet Alacant på katalansk og Alicante på spansk.  

Ejendommen vender mod syd  og på de klare dage  (som der er flest af her ) bliver der varmt på terrassen. Så varmt at vi flere gange er taget ned på stranden og gået i vandet, der efterhånden har nået en temperatur på 15 grader.  

Det er billigt og nemt at flyve til Alicante fra København. Siden starten af December har vi sagt mange god dag’er og farvel’er  til besøgende familie og venner. Det sidste farvel sagde vi i midten af Januar – få dage før lejemålet udløb. 

Det kunne godt forlænges , men vi har fået mod på at opleve mere af Spanien,  har lejet en bil og  begivet os sydover.

I starten af februar flyver vi fra Malaga til København. 

 

Tak for du læste beretningen 

Vi elsker at høre fra læsere.

Hilsen, kommentar eller spørgsmål?

Fyr løs

…alt er velkomment

Abonner på kommentarer
Send mig en mail
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Pia Irene Eose
Pia Irene Eose
27. januar 2017 15:11

Min kusine bor i Alicante. Jeg har aldrig besøgt hende. Hun plejer ar komme til Danmark en gang om året og besøge familen. Du kender hende Pia, fra da vi var børn. Vi kørte til stranden. Du og jeg i vores slidte badedragter og min kusine i guldbikini. Du væltede hende på cyklen på vejen hjem. Uheld selvfølgeligt. Men nu bor hun i Malaga pga. sit dårlige helbred. Hun har sklerose og vejret er bedre der. Hav det fortsat godt. Tak for de gode indlæg. Interessant at følge.
Kh Pia

Du er velkommen til at dele 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
2
0
Skriv din hilsen her ... x
()
x

Vi laver en beretning eller film en gang imellem. 

Abonnér og få de nye direkte i din indbakke.

Abonnér

Bare rolig. Abonnementet er gratis. Du får kun en mail, når der er en ny beretning eller film. Din mailadresse bliver ikke givet til andre og du kan altid opsige dit abonnement.

Vi laver en beretning eller film en gang imellem. 

Abonnér og få de nye direkte i din indbakke. 

Abonnér

Bare rolig. Abonnementet er gratis. Du får kun en mail, når der er en ny beretning eller film. Din mailadresse bliver ikke givet til andre og du kan altid opsige dit abonnement.

Det er ikke særlig nemt at betale Tepai afgiften online. Den officielle manual blev sidst opdateret i maj 2019. Siden er der lavet en del ændringer.

Her er, hvad der virkede den 16. August 2022 og den 15. Maj 2023

Start med at ansøge på https://www1.aade.gr/aadeapps2/etepai/

Du kan checke om din ansøgning er godkendt ved gå til forsiden (Der hvor du startede)

Din nye ansøgning står nu nederst på listen. Scroll til højre. I den sidste kolonne står nu´New´.

Efter et par minutter (nogen gange et par timer) får du en mail med to vedhæftede filer. Den ene ‘Application form´ er din ansøgning. Den anden ´ePavorolo´er dine betalingsoplysninger. Tag et print af den sidste og tag den med på et posthus eller i bank, hvis du helst vil betale din Tepai dér. 

Hvis du ikke gider bruge din tid på at finde et posthus eller en bank og stå i kø et par timer, kan du betale online.

Log ind i din netbank. 

Udfyld nu betalingsanmodningen sådan

Beløbsmodtager

IBAN:

GR1201000230000000481090510

Navn :

International Authority for Public Revenue (AADE)

Adresse :

Sina 2-4

By og Postnummer :

106 72 Athens

Meddelelse til beløbsmodtager 

Den 20 cifrede ´Administrative fee code` som du finder i filen ePavorolo. Det er vigtigt at du ikke indsætter andet end de 20 cifre.

Beløbsmodtagers bankforbindelse

Bankens Bankkode :

BNGRGRAA

Husk at angive, at du vil betale i EURO.

Betaling gennemføres kl 15.00 CET.

Log efter en time eller to ind på https://www1.aade.gr/aadeapps2/etepai/

Nederst til højre står nu ‘Paid’.

…Voila

Du kan gemme filen i Pdf format. Vis den så på din mobiltelefon, tablet eller PC, hvis du skal dokumentere, at du har betalt din TEPAI. Du kan selvfølgelig også lave et print af den.

P.S.

Hvis du af en eller anden årsag ikke modtager en mail med ansøgning og betalingsoplysning eller får din betaling retur, kan du forsøge at gennemføre betalingen med koden, der begynder med RF og efterfølges af 23 cifre.

Den står  webformularen i kolonnen til venstre for kolonnen, hvor der står ‘New’.